Головна » 2014 » Вересень » 14 » Росія стає фашистською державою за принципами Геббельса, - Нємцов

Росія стає фашистською державою за принципами Геббельса, - Нємцов

Російський опозиційний політик Борис Нємцов заявив, що на совісті російських власників каналів смерті тисяч росіян та українців, а самі канали працюють за заповітами Геббельса.

Про це він написав на своїй сторінці у Facebook в суботу, 13 вересня.

Політик запропонував порівняти Костянтина Ернста (гендиректора Першого каналу РФ), Володимира Кулістікова (гендиректора НТВ) і Олега Добродєєва (гендиректора Всеросійської державної телевізійної і радіомовної компанії) з Йозефом Геббельсом (рейхсміністр народної освіти і пропаганди фашистської Німеччини) та знайти спільні і відмінні риси.

На його думку відмінностей немає, але є багато спільного.

«Ну хоч один пункт назвіть, який би вони не реалізували», - пише Нємцов і дає список головних принципів пропаганди, автором яких вважають Геббельса:

1. Пропаганда завжди звернена тільки до мас, а не до інтелігенції, тому її рівень повинен орієнтуватися на здатності сприйняття самих обмежених серед тих, на кого вона повинна вплинути.

2. Пропаганда повинна впливати більше на почуття, ніж на розум, так як маса в сутності має жіночний характер, а почуття доступніше для впливу ніж роздуми.

3. Пропаганда повинна обмежитися мінімумом, і повторювати це потрібно постійно. Наполегливість є важливою передумовою її успіху.

4. Пропаганда не може бути об'єктивною – вона повинна бути принципово суб'єктивно односторонньою.

Перерахувавши ці пункти Нємцов робить висновок, що російське ТБ в чистому вигляді побудовано за заповітами Геббельса, і фашизація Росії відбувається у тому ж напрямку.

«Звідси й ненависть, яка витає в повітрі, агресивність та небажання чути і слухати. Звідси шпіономанія й вороги – зовнішні і внутрішні. Звідси війна і смерть людей», - заявив Нємцов .

На думку опозиційного політика, російське телебачення не є ЗМІ. Це зброя інформаційного терору проти народу, що вбиває розум, здоровий глузд і інстинкт самозбереження.

«Керують цією зброєю цинічні і жорстокі злочинці, на совісті яких смерті росіян та українців. Бо, нацьковуючи народи один на одного, вони розпалюють війну», - підсумував російський опозиціонер.

Нагадаємо, найвідомішими прикладами геббельсівської пропаганди в Росії можна вважати історичний репортаж про намальований у 2009 році плакат, який назвали пропагандистською листівкою США початку XX століття, або сюжет про те, як українські солдати нібито показово «розіп'яли» трирічного хлопчика в Слов'янську на очах у його матері.

 


За матеріалами: Новини сьогодні
14-09-2014
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 11052

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]