Головна » 2015 » Грудень » 3 » Російські безпілотники полишають Донбас. ВІДЕО

Російські безпілотники полишають Донбас. ВІДЕО

З 18.00 вчорашнього дня до опівночі терористи здійснили 6 обстрілів наших позицій на Донецькому та Артемівському напрямках.

Про це повідомляє прес-центр АТО.

"З автоматичних гранатометів та стрілецької зброї злочинці вели вогонь по Опитному, Пісках та в районі Авдіївки. А з підствольних гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї – по Майорську та Артемовому", - йдеться у повідомленні.

За даними штабу АТО, сьогодні вночі ворог вчинив два обстріли зі стрілецької зброї в напрямку селища Піски.

У Головному управлінні розвідки МОУ Укрінформу повідомили, що російські безпілотники наразі практично припинили шпигувати в небі над Донбасом, що, можливо, пов’язано з потребою їх задіяти в Сирії в інтересах російських військ.

"Протягом останнього часу практично припинені розвідувальні польоти БПЛА в зоні конфлікту на сході України, що може бути пов’язано з їх задіянням в інтересах російських військ на сирійській території", - йдеться у коментарі.

У розвідці також стверджують, що з набуттям оперативної готовності 1-го та 2-го армійських корпусів російських окупаційних військ (сформовані на території т.з. "ДНР" та "ЛНР" відповідно) здійснюється "часткове відведення штатних підрозділів інших з’єднань ЗС РФ до місць постійної дислокації".

"За рахунок цього Росія намагається уникнути звинувачень у невиконанні нею Мінських домовленостей, знижує навантаження на свої збройні сили, а також вивільняє ресурси для дій у Сирії", - переконані в ГУР.

Водночас російська сторона активізувала інформаційні заходи, аби звинуватити Україну в порушеннях Мінських домовленостей, а також нібито в провокуванні нею "напруженості в зоні конфлікту та підготовці до проведення наступальних дій проти "ДНР" і "ЛНР". Згідно з розвідкою, саме цим противник обґрунтовує посилення своїх заходів військової діяльності на окупованих територіях України.

Нагадаємо, 8 листопада група бойовиків у кількості приблизно 20 осіб намагалася штурмувати українські позиції поблизу Майорська (Донецька область). Отримавши адекватну відсіч, бойовики залягли і спробували вийти з бою, забравши поранених і вбитих під прикриттям мінометного вогню.

10 листопада диверсанти намагалися атакувати позиції українських військових в районі Новозванівки (Луганська область).

11 листопада президент Петро Порошенко повідомив, що військовослужбовці мають наказ давати відсіч ворогу у разі загрози їхньому життю.

12 листопада стало відомо, що російська сторона готує псевдоматеріали про "геноцид Україною російськомовного населення Донбасу", зокрема про нібито знищення українськими військовими близько 500 жителів села Сокільники Луганської області.

15 листопада українська сторона попередила місію ОБСЄ, що у разі подальшої ескалації ситуації на Донбасі сили АТО готові повернути на першу лінію оборони відведену артилерію.


За матеріалами: Новини сьогодні
03-12-2015
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 1865

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]