Головна » 2015 » Серпень » 31 » Розенко - з 1 вересня підвищиться прожитковий мінімум і більше 80 видів соціальних виплат

Розенко - з 1 вересня підвищиться прожитковий мінімум і більше 80 видів соціальних виплат

У найближчий тиждень на розгляд ВР надійде урядовий проект змін до держбюджету на 2015 рік, яким з 1 вересня пропонується підвищити рівень прожиткового мінімуму.

Про це у Facebook 30 серпня повідомив глава Мінсоцполітики Павло Розенко.

"Як наслідок такого рішення будуть відповідно збільшені розміри мінімальної пенсії та мінімальної зарплати. З 1 вересня прожитковий мінімум в місяць на одну особу буде становити 1330 гривень, для дітей до 6 років - 1167, для дітей віком від 6 до 18 років - 1455 грн., для працездатних осіб (мінімальна зарплата) - 1378 грн, для осіб які втратили працездатність (мінімальна пенсія) - 1074 грн", - повідомив міністр.

За словами Розенка, загалом через збільшення прожиткового мінімуму зросте й понад 80 видів соціальних виплат, допомог, компенсацій, стипендій тощо.

"Усі подробиці останніх подій, пов'язаних із стабілізацією економічної ситуації, домовленостей з кредиторами України та підвищенням соцстандартів оприлюднимо 31 серпня разом із міністром фінансів Наталією Яресько на спеціальному брифінгу у Кабміні", - додав він.

Раніше Розенко заявляв, що при нинішній солідарній системі держава не може забезпечити якісний прорив у пенсійній сфері. "Ми можемо проводити якісь мізерні індексації, ми можемо змінювати, трохи підвищувати прожитковий мінімум, але якісного прориву пенсійного забезпечення наших громадян за нинішньої солідарної системи держава забезпечити не може", - сказав міністр.

Яценюк: за борги по зарплаті підприємства повинні нести кримінальну відповідальність

Кабінет міністрів України має намір реформувати систему оплати праці.

Про це глава уряду Арсеній Яценюк заявив у програмі "10 хвилин з прем’єр-міністром".

Він наголосив, що на порядку денному уряду стоїть "в цілому реформування системи оплати праці".

"У ній не вистачає справедливості. Тому уряд разом із президентом і парламентською коаліцією буде працювати над новою реформованою системою оплати праці для всіх українців", - сказав Яценюк.

Він також повідомив, що доручив Міністерству соціальної політики разом із керівниками обласних державних адміністрацій та правоохоронними органами невідкладно скликати комісії щодо погашення заборгованості з заробітної платні "і зробити все для того, щоб людина, яка працює, отримала свою заробітну платню у повному обсязі".

"Те підприємство, яке ухиляється від виплати заробітної платні, повинно понести як адміністративну, так і кримінальну відповідальність", - наголосив Яценюк.

"Ми розраховуємо на те, що українські профспілки стануть на бік працівників і допоможуть уряду стягнути заборгованість по заробітній платні і підтримають нашу позицію щодо збільшення мінімальної заробітної платні, соціальних стандартів і пенсій", - підкреслив він.

Раніше повідомлялося, що Міністерство соціальної політики буде домагатися притягнення до адміністративної та кримінальної відповідальності керівників підприємств, які не погашають заборгованість по заробітній платі перед співробітниками, повідомила прес-служба Мінсоцполітики з посиланням на главу відомства Павла Розенко.

Раніше Розенко повідомив, що заборгованість по виплаті заробітної плати в Україні досягла 2 млрд грн здебільшого через несумлінність роботодавців, які прикриваючись військовими діями на Донбасі, порушують права громадян на оплату праці.

За даними Держстату, заборгованість по заробітній платі в Україні в червні виросла в порівнянні з травнем на 5,8% і на 1 липня становила 1,9 млрд грн. Порівняно з початком року борги із зарплати зросли на 45,1%. Близько 1,44 млрд грн, або 75% від обсягу заборгованості складають борги економічно активних підприємств. У регіональному розрізі найбільші обсяги заборгованості сформовані в Донецькій (423 млн грн), Луганської (451 млн грн), Харківської (162 млн грн) і Київській (122 млн грн) областях.


За матеріалами: Новини сьогодні
31-08-2015
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 11017

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]