Головна » 2017 » Червень » 16 » Розквітнув на Закарпатті "Лавандовий замок"

Розквітнув на Закарпатті "Лавандовий замок"


  На Закарпатті розквітнув "Лавандовий замок"

На подвір’ї Закарпатського краєзнавчого музею ім. Тиводара Легоцького розквітли клумби з лавандою, висаджені тут навесні.

Як розповів кореспонденту Укрінформу краєзнавець Федір Шандор, запашний фіолетовий килим став новою атракцією, що має всі шанси увійти до переліку квіткових "родзинок" Закарпаття.

"Нова і елегантна локація – лаванда в Ужгородському замку. Що є невипадковим, адже свого часу фортецею володіли графи Другети, які мали французько-італійське походження. Власне, кілька кущів символу Провансу на території замку ростуть уже кілька років, але більш масово наразі ще екзотична для нас квітка з’явилася тут лише цьогоріч", - зазначив Шандор.  

Він назвав цю квіткову "акцію" в Ужгородській фортеці "Лавандовий замок" і зауважив, що це найбільша лавандова локація на Закарпатті.

Як відомо, лаванда використовується не лише в парфумерії, а й у кулінарії – не тільки як чай, а й як спеція, для маринаду м’яса, в сиропи і в тістечка тощо. Вона не просто гарно пахне, а ще й здавна відома як антисептик.

Наприкінці літа як ароматичну сировину збирають не квіти, а стебла з листям лаванди, коли рослина вже відцвіте.


За матеріалами: Новини сьогодні
16-06-2017
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 1775

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]