Головна » 2016 » Червень » 12 » Розпочався із Закарпаття велопробіг "Вишиваний шлях"

Розпочався із Закарпаття велопробіг "Вишиваний шлях"

В Ужгороді на площі Театральній зібралося близько 40 учасників всеукраїнського велопробігу маршрутом "Вишиваний шлях", який пройде через всю країну з Ужгорода до Харкова. Як розповіли організатори, зареєструвалися і стартували з обласного центру Закарпаття учасники з Києва, Харкова, Запоріжжя, з Ужгорода, звісно, і навіть двоє з Білорусі.

13 червня група ентузіастів виїде з Харкова. 27 червня обидві групи зустріться у Києві, щоб 28 червня - в День Конституції - провести акцію на Майдані Незалежності і продемонструвати - схід та захід України разом!

Координатор проекту Катерина Ганус розповіла присутнім про велопробіг та його мету, відзначила, що організовуючи його на волонтерських засадах, навіть не сподівалися, що влада допомагатиме. Але наразі мають сприяння всюди, що дуже приємно. Окремо Катерина подякувала за сприяння та підтримку заходу Ужгородському міському голові Богдану Андріїву, який особисто прийшов привітати учасників велопробігу.

Богдан Євстафійович найперше подякував молодим ініціативним людям, котрі зуміли започаткувати цей проект - щоб відкрити для всіх красу нашої країни, показати її туристичні принади, популяризувати здоровий спосіб життя, щоб символічно об'єднати Україну, яка завжди буде соборною та незалежною.

Ужгородська міська рада підтримує і завжди підтримуватиме такі проекти, запевнив Богдан Андріїв, і побажав учасникам велопробігу хорошого старту, сприятливої погоди, яскравих позитивних емоцій, вдалого проходження маршруту.

Провели на Театральній і флешмоб, під час якого учасники, волонтери та всі бажаючі сформували слово «СТАРТ», яке символізувало урочистий початок велопригоди. Флешмоб сфотографували згори квадрокоптером.

Рівно опівдні учасники велопробігу вирушили до Мукачева. Після екскурсії містом вони поїдуть до замку Сент-Міклош у сел. Чинадієво - там передбачена перша ночівля групи. Передбачається, що зупинки будуть у Львові, Почаєві, Кременці, Острозі, Житомирі, Радомишлі тощо.

До речі, маршрут можна проїхати на велосипеді, пройти пішки і навіть верхи на коні. Долучитися до велопробігу можна на будь-якій ділянці маршруту., - повідомляють на сторінці мерії у Фейсбуку.


За матеріалами: Новини сьогодні
12-06-2016
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 1807

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]