Головна » 2015 » Серпень » 25 » Розпочався Патріарший собор УГКЦ в Івано-Франківську

Розпочався Патріарший собор УГКЦ в Івано-Франківську

В Івано-Франківську розпочався Патріарший собор Української греко-католицької церкви (VI сесія) "Жива парафія - місце зустрічі з живим Христом", який триватиме до 27 серпня, передає УНІАН.

Розпочався Собор о 07.45 з Божественної літургії в Архікатедральному соборі святого Воскресіння за участю глави УГКЦ Святослава (Шевчука).

На Собор прибули 40 владик УГКЦ і понад 250 делегатів із 57 країн.

Сьогодні в другій половині дня у Меморіальному сквері відбудеться поминальна панахида за загиблими Героями України.

Програма Собору передбачає Божественні літургії, пленарні і секційні засідання, тематичні зустрічі, доповіді і співдоповіді, де аналізуватимуть церковні ситуації та явища, прийматимуть резолюції.

Крім того, 27 серпня в Івано-Франківську відзначатимуть день народження Івана Франка. Біля його пам`ятника проводитимуться урочисті заходи, на яких побувають і іноземні гості.

"Особливим моментом, безумовно, стане освячення і відкриття довгоочікуваного пам`ятника митрополиту Андрею (27 серпня - ред). Після освячення усіх вірних буде запрошено до Архікатедрального собору на відправу Великої вечірньої з Литією, на завершення якої буде відновлена давня традиція – винесення плащаниці Богородиці, в честь свята Успіння Діви Марії", - повідомили в архієпархії. 


За матеріалами: Новини сьогодні
25-08-2015
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 11042

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]