Головна » 2017 » Травень » 1 » Розповіли про торгівлю людьми безробітним Перечинщини

Розповіли про торгівлю людьми безробітним Перечинщини

Перечинська служба зайнятості та Закарпатська громадська жіноча організація «Веста» провели для безробітних Перечинщини семінар на тему: «Запобігання нелегальної трудової міграції, торгівлі людьми, експлуатації дитячої праці». Як повідомила «Карпатському об’єктиву» директор Перечинського РЦЗ Іванна Суворова, інформаційний захід відбувся у рамках договору про співпрацю між Перечинським РЦЗ та «Вестою».

Мовою цифр

Голова Закарпатської ГЖО «Веста» Інна Сабадош зауважила, що торгівля людьми – це не міф, а реальність.

– Щороку тисячі громадян України потерпають від торгівлі людьми. Цей вид злочину за кримінальними прибутками займає третє місце у світі після нелегальної торгівлі зброєю та наркотиками. Щорічний дохід злочинців від торгівлі людьми у всьому світі складає близько 10-12 мільярдів доларів. Для них це величезні гроші, а для людей – страждання, зруйновані сім’ї, втрачене здоров’я, і навіть життя, – констатувала невтішні реалії сьогодення.

За даними ООН, щорічно через міжнародні кордони продають від 600 до 800 тисяч осіб.

За даними Міжнародної організації праці (МОП), у теперішній час у примусовій праці зайнято близько 12,3 млн. осіб, у тому числі 2,4 млн. – у результаті торгівлі людьми.

За даними ЮНІСЕФ, жертвами торговців людьми щорічно стає 1,2 млн. дітей.

За оцінками Представництва МОМ в Україні з 1991 року понад 120 тисяч українців постраждали від різних форм сучасного рабства.

Якщо стали жертвою

Якщо ви стали жертвою торгівлі людьми, можете зателефонувати до таких установ: до Департаменту/управлінь соціального захисту населення ОДА/РДА ( (03133) 3-30-94) ); до Закарпатської громадської жіночої організації «Веста» ( (0312) 61-62-91) ); на Національну гарячу лінію з протидії торгівлі людьми та консультування мігрантів (0 800 505 501 – безкоштовно зі стаціонарних телефонів), (527 – безкоштовно з мобільних телефонів).

Кожен постраждалий має право на допомогу

Відповідно до Закону України «Про протидію торгівлі людьми» постраждалий має право на: безкоштовне медичне обстеження і лікування; допомогу у відновленні документів; отримання психологічної, соціальної, правової та іншої допомоги; сприяння у професійній підготовці та працевлаштуванні; одноразову матеріальну допомогу, сума якої з 1 січня 2017 року складає неповних п’ять тисяч.

Протягом 16 років діяльності від Закарпатської «Вести» отримали допомогу понад 300 жертв торгівлі людьми.

Довіряй, але перевіряй

– Часто люди ведуться на обіцяні високі зарплати за кордоном, на хороші умови праці. Їдуть на заробітки без відповідних документів. Відомо чимало випадків, коли на місці зовсім інше. Аби не стати жертвою злочинців, треба ретельно перевіряти інформацію, – наголосила Інна Василівна. – Інформацію про агенції, які займаються працевлаштуванням за кордоном, можна отримати на сайті Міністерства соціальної політики України. Якщо у цієї агенції нема ліцензії, то це має насторожити.

Чи не на кожному кроці є інформація про працевлаштування за кордоном, виготовлення віз. Наразі в Закарпатській області є 4-5 фірм, які офіційно займаються працевлаштуванням за кордоном.

Тетяна Грицищук


За матеріалами: Новини сьогодні
01-05-2017
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 11145

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]