Головна » 2016 » Липень » 28 » Розповів, як "Беркут" вивозили з Києва, керівник ГО "Ніхто крім нас"

Розповів, як "Беркут" вивозили з Києва, керівник ГО "Ніхто крім нас"

  Керівник громадської організації "Ніхто крім нас" Олександр Ковальов підтвердив, що в 2014 році беркутівцям, які протистояли активістам на Майдані, допомогли виїхати з бази. За його словами, це зробили, тільки щоб не допустити сутички.

Коментар на цю тему виставлений на сайті громадської організації "Ніхто крім нас".

"У мене не було ніякої змови з вищим керівництвом МВС. На той момент, у 2014 році, ми справді допомагали всім, хто до нас звертався, по обидва боки. У тому числі й міліції. У той момент всі намагалися піаритися з приводу "Беркута", і всі пропонували вивезти "Беркут" з Києва. Але вони чомусь намагалися вивезти, а сьогодні мене обвинувачують, що я їм "допоміг втекти". Тобто тоді це називалося "вивезти", а зараз називають "допоміг втекти", - сказав очільник "Ніхто крім нас".

Він відповів на запитання, хто ще займався вивезенням беркутівців з бази на Червонозоряному проспекті (зараз проспект Лобановського) у Києві.

"Були і нардепи, і колишній голова Міноборони Анатолій Гриценко з Автомайданом вивозили. Але чомусь не згадали ніяких ні великих, ні малих депутатів, які про це говорили, а згадали тільки нас", - заявив Ковальов.

За його словами, беркутівців вивозили з міста таксисти.

"Хто були ці бійці, куди вони поїхали, з чим вони виїхали - я не знаю, я там особисто не був присутній. Це був громадянський акт здорового глузду, щоб людей випустити. Тому що на той момент вони виконували свої службові обов'язки", - стверджує активіст.

Водночас Ковальов сказав, що не впевнений, чи були серед тих, хто виїхав, члени так званої "чорної роти", яка розстрілювала Майдан. Він наголосив, що в той момент на базі перебували різні підрозділи. Керівник "Ніхто крім нас" також не заявив, що ніколи не бачив і нічого не знає про зброю, яку він нібито допомагав знищувати.

Ковальов підтвердив, що йому вручили повідомлення про підозру в причетності до втечі бійців "Беркута".

Він заявив, що підозру, яку йому вручили співробітники Генеральної прокуратури, розцінює як політичний тиск на нього та на очолювану ним організацію.

Він додав, що був особистим ворогом втікача екс-президента Віктора Януковича.

"Він знищив мій бізнес, мої підприємства за те, що ми боролися. Та влада була нашим противником", - підсумував активіст.

Як повідомлялося, генпрокурор Юрій Луценко заявив, що людина, яка втопила зброю "чорної роти" в одному зі столичних озер і сприяла втечі беркутівців з Києва, була учасником Майдану.

26 липня керівник департаменту спеціальних розслідувань Генпрокуратури Сергій Горбатюк уточнив, що беркутівцям, які брали безпосередню участь у розстрілах людей на Євромайдані, допоміг втекти один з керівників громадської організації "Ніхто крім нас". Прізвища він не назвав, додавши, що поки що про підозру оголосили тільки одній людині, але наголосив, що були й інші особи, "які отримували розпорядження про сприяння прихованню злочину".

Народний депутат від Блоку Петра Порошенка Володимир Ар’єв заявив, що в допомозі беркутівцям підозрюються голова організації у Києві Олександр Ковальов і ще один член "Ніхто крім нас" - Чобітько, та опублікував їхні фотографії. Пізніше Ар’єв заявив, що Ковальов йому погрожує.


За матеріалами: Новини сьогодні
28-07-2016
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 1818

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]