Головна » 2012 » Листопад » 6 » Розум дитини залежить від материнської любові

Розум дитини залежить від материнської любові

Вчені заявляють, що любов матері має величезне значення для психіки і здоров'я дитини. Як стало відомо, мозок трирічної дитини значно різниться в розмірах залежно від того, наскільки любить його мати і як вона піклується про нього.

Так, у дитини, яка обласкана і любима своєю матір'ю, мозок більше за розміром і на ньому набагато менше темних плям. Дитина з більш великим і повністю розвиненим мозком знаходиться під постійною опікою матері, а ось дитина зі зморщеним мозком стала жертвою важкої бездоглядності та жорстокого поводження.

Наслідком таких відмінностей стане те, що дитина з великим мозком стане більш розумною і більш схильною до розвитку соціальної здатності співпереживати іншим. У разі другого варіанту дитину найімовірніше чекає наркозалежність та асоціальна поведінка. Такі діти також більш схильні до розвитку психічних і інших серйозних проблем зі здоров'ям. Професор з Лос-анджелеського університету розповів, що якщо в перші два роки не піклуватися належним чином про дитину, це може чинити фундаментальний вплив на його розвиток.

Більш того, як стало відомо, ті діти, якими нехтували, згодом поводяться аналогічним чином уже зі своїми дітьми. Проведене дослідження корелює з іншим дослідженням, в якому повідомлялося, що діти, які отримують любов і прихильність від своїх матерів в ранньому віці, розумніші і володіють кращою здатністю до навчання.



За матеріалами: Новини сьогодні
06-11-2012
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 12364

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]