Головна » 2016 » Листопад » 4 » Розумію фрустрацію українців - депутат Європарламенту про е-декларації

Розумію фрустрацію українців - депутат Європарламенту про е-декларації

Депутат Європарламенту від Польщі Міхал Боні позитивно оцінює запровадження в Україні системи електронного декларування матеріально-фінансового стану державних службовців та вважає, що цей процес не має бути скомпрометований наслідками оцінки статків українських можновладців. Про це у Брюсселі польський політик, друг України заявив у коментарі Укрінформу.

"Я вважаю, що е-декларування є дуже потужним інструментом для забезпечення прозорого інформування з боку урядовців та бізнесменів. Його головною метою є забезпечення довіри у процесі заповнення, а також контролю з боку органів, які відповідальні за це. Я розумію фрустрацію українців..." - зауважив депутат Європарламенту, відповідаючи на запитання щодо його оцінки тих фактів, що народні обранці в Україні повідомили про наявність у їхніх численних помешканнях мільйонів готівки, десятків коштовних годинників, творів мистецтва і навіть приватних храмів, які перебувають у власності.

Водночас Боні наголосив, що не треба спекулювати навколо самої системи електронного декларування, яка є засобом боротьби з корупцією, та наслідками оцінки багатств чиновників і політиків.

"Корупція є головною проблемою в Україні, яка отруює економіку, не дозволяє розвиватися малому та середньому підприємництву, не дозволяє залучати міжнародні інвестиції та загалом належно функціонувати державі", - сказав польський політик.

Продовжуючи проблематику е-декларування та боротьби з корупцією, депутат Європарламенту зазначив, що тут найважливіше відслідковувати зміст та зміни у деклараціях у подальші роки, що має ґрунтуватися на справедливих оцінках.

"Відтак я вважаю, що головне завдання е-декларування досягнуто. Я хочу привітати уряд із тим, що йому вдалося зламати стару систему", - також заявив польський парламентарій.

Він згадав досвід Польщі, коли у цьому питанні було необхідно ухвалювати рішення, зокрема щодо так званих нульових декларацій, щоб далі можна було оцінювати розвиток подій.

"І це було зроблено. Ми також пройшли складний період в історії Польщі. Але лише наполегливість та воля до перетворень зробили нас рішучими та успішними. Я упевнений, що Україна перетворюється на краще", - наголосив європейський політик.

Нагадаємо, 30 жовтня о 00.00 завершився перший етап подання електронних декларацій для суб'єктів декларування, які займають відповідальне та особливо відповідальне становище.


За матеріалами: Новини сьогодні
04-11-2016
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 1842

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]