Головна » 2013 » Березень » 3 » «Розумна тростина» з супутниковою навігацією не дозволить літнім людям загубитися

«Розумна тростина» з супутниковою навігацією не дозволить літнім людям загубитися

  «Розумна тростина» з супутниковою навігацією не дозволить літнім людям загубитися
Літнім людям, які мають труднощі із запам'ятовуванням шляху додому, більше не загрожує небезпека загубитися завдяки новій тростини на основі Android з вбудованою супутниковою навігацією.

Тростина під назвою Cane Fujitsu призначена для допомоги престарілим людям орієнтуватися в межах міста, а також для моніторингу життєво важливих функцій, як частота серцевих скорочень і температура тіла.

Члени сім'ї можуть також стежити за своїми літніми родичами і отримувати сповіщення, якщо пристрій підозрює, що його користувач, можливо, заблукав. «Розумна тростина» поставляється з додатком для користувачів ПК, за допомогою якого родичі або опікуни можуть запрограмувати маршрути для прогулянки. На даному етапі тростина не має функції безпосереднього вибору маршруту без допомоги ПК, як більш типові GPS-пристрої, які стоять в автомобілях і смартфонах.

Подібні технології для літніх людей є ключовою проблемою на внутрішньому ринку Японії, де більше 20% людей старше 65 років. Це найвища частка літніх громадян у порівнянні з будь-якою іншою країною в світі.

Тростина також оснащена різними технологіями зв'язку, включаючи GPS, 3G і Wi-Fi, що дозволить їй знайти потрібний шлях і відправити інформацію на комп'ютер, з яким вона синхронізована.

Поряд з тростиною, компанія Fujitsu також продемонструвала свій новий смартфон, призначений для «літніх клієнтів». Він працює на модифікованій версії ОС Android від Google, яка була розроблена, щоб забезпечити простоту у використанні для людей, які не знайомі з мобільними технологіями, і може навіть змінити частоту звуку дзвінків, щоб літнім людям було легше їх чути.

Смартфон буде запущений в Європі в червні, починаючи з Франції.



За матеріалами: Новини сьогодні
03-03-2013
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 11333

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]