Головна » 2018 » Жовтень » 30 » Rzeczpospolita - у Польщі зменшується кількість трудових мігрантів з України

Rzeczpospolita - у Польщі зменшується кількість трудових мігрантів з України

  У Польщі зменшується кількість трудових мігрантів з України, - Rzeczpospolita

Українці придивляються до інших країн ЄС, де вони зможуть заробити значно більше

У Польщі остерігаються різкого відпливу українських заробітчан до країн Західної Європи, передає видання Rzeczpospolita.

Польська економіка, яка швидко розвивається, потребує робочої сили, яку їй надають саме українці та на яких вона нині спирається.

Новини за темою: У Польщі мікроавтобус із заробітчанами потрапив у ДТП, постраждали українці

Українці також допомогли вирішити кадрові проблеми в Чехії та Словаччині, однак попит продовжує зростати. За даними ООН, з 2015 року з України виїхали 7% робочої сили. Найближчими роками така трудова міграція може підірвати стабільність цін та економічного зростання в Україні.

Новини за темою: Експорт України до Польщі за І півріччя 2018 року зріс на 30,5%, - Мінекономрозвитку

Зазначається, що українські заробітчани стали потужною опорою ринку праці в Польщі. Однак, за словами аналітиків PKO BP, потенціал міграції з України поступово себе вичерпує. А ті мігранти, які вже працюють у Польщі, починають придивлятися до Заходу та планувати їхати працювати до Німеччини та інших країн ЄС. Згідно з оцінками Work Service, з Польщі можуть виїхати до 59% українських заробітчан.

Новини за темою: У Польщі працює і проживає понад мільйон українців, – посол

"Це велика загроза для польської економіки. Через 2-3 місяці нестача кадрів може зрости зі 165 тисяч до півмільйона людей", - заявив президент фірми Personnel Service Кшиштоф Інгльот.

За його словами, це може спровокувати величезний тиск та призведе до спаду конкурентної спроможності польських компаній.

Новини за темою: Рева: Із мільйона українців у Польщі лише 300 тис. зможуть отримати пенсію

"У Німеччині вони зможуть заробити законно значно більше. Польща не буде для них такою привабливою. Працівників з України вже сьогодні відбирають у нас Чехія, Словаччина і Угорщина. Ці країни вирішили проблеми з працевлаштуванням і пропонують кращі умови праці", - зазначає голова компанії Work Service Павел Вольнєвич.

Зазначимо, що з 2019 року мінімальна зарплатня в Польщі становитиме понад 520 євро.


За матеріалами: Новини сьогодні
30-10-2018
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 1595

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]