Головна » 2013 » Квітень » 14 » Сакури зацвіли: на Закарпатті визначили «Людину року 2013»

Сакури зацвіли: на Закарпатті визначили «Людину року 2013»

За результатами традиційного конкурсу, який щороку оголошує «Турінформ Закарпаття»та кафедра туризму УжНУ, в Ужгороді визначили «Людину року 2013».

Згідно з японським звичаєм, нею стала команда сайту Varosh.com.ua, саме вони першими побачили та зафіксували цвітіння сакури в Закарпатті – в центрі міста Мукачево.

Виставивши у відкритий ефір фото (як було передбачено умовами конкурсу), вони стали першими, хто про це повідомив.

 «Турінформ Закарпаття» та кафедра туризму УжНУ щиро вітають сайт "Варош" із цим почесним статусом та дякують за гарну новину.

  Минулого року-2012 першим, хто повідомив закарпатців про цю радісну новину, стала Мар’яна Савицька, у 2011 році ним став ужгородець Валерій Рибачук,

Про стан бутонів сакур на вулицях та скверах міста Ужгорода в режимі реального часу інформацію також можна подивитися на сайті "Турінформ Закарпаття" та фейсбук-спільноті «Закарпатська сакура», а цікаві матеріали про сакури можна прочитати на сайті "Колиба":

До речі, людина року-2010 — Володимир Білонка — розповів оригінальну закарпатську версію про появу сакур в Закарпатті.

Закарпатська легенда про появу сакур в Ужгороді

Везли якось японці австрійському імператорові Францу-Йосипу І сакури в подарунок. Оскільки дорога їхня пролягала через Закарпаття, довелося делегації заночувати в Мукачеві.

Звісно ж, Мукачевом миттєво розійшлася вістка, що везуть японці з собою партію якоїсь загадкової надзвичайно цінної вишні. Тому зовсім не дивно, що уночі частину саджанців у японців вкрали місцеві закарпатці і пізніше відвезли на продаж до Ужгорода, де й продали їх успішно ужгородцям під виглядом фруктових дерев.

З тих пір і росте сакура в Ужгороді і радує око та душу, але не тіло, оскільки плодів від неї ужгородці так ніколи й не дочекалися.

Чекаємо всіх на Дні цвітіння сакур в Ужгороді, які триватимуть з 25 квітня по 12 травня!




За матеріалами: Новини сьогодні
14-04-2013
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 11314

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]