Головна » 2024 » Травень » 3 » Саміт з питань безпеки з Україною та країнами Балтії Польща організує

Саміт з питань безпеки з Україною та країнами Балтії Польща організує

10-11 червня в Білостоці відбудеться саміт спікерів парламентів Польщі, країн Балтії та України. Це має бути сигналом, що країни "стоять разом".

Що відомо про саміт спікерів парламентів у Польщі

Спікер Сейму Польщі Шимон Головня розповів, що запросив лідерів парламентів Литви, Латвії, Естонії та України "поговорити про спільну безпеку".

"Давайте поговоримо про це тут, де так близько до кордону з білоруссю, але також і з Литвою, де зустрічаються як можливості, так і загрози, з якими ми стикаємося, а не завжди у Варшаві". Він додав, що всі спікери прийняли запрошення.

"Ми також хочемо надіслати сигнал звідси, з Білостока, що ми стоїмо разом. Ми повинні стати друзями і зблизитися як суспільства", — сказав він.

Головня підкреслив, що в часи небезпеки необхідно показати, що не тільки уряди підтримують одне одного, але й суспільства підтримують одне одного.

Що дасть Україні саміт в Білостоці

На запитання, чи червневий саміт надасть Україні якусь конкретну допомогу, Головня зазначив, що сьогодні потрібно робити не лише «важкі речі», які робить уряд, а й «м’які речі», як-от парламентську дипломатію.

"Якщо ми не будемо робити м’які речі, тобто зустрічатися один з одним, відкривати дискусії, переконувати людей, то не буде за кого голосувати в урядах, які будуть робити важкі речі", — зазначив він.

Він сподівається, що за підсумками саміту буде прийнято спільну декларацію, можливо, декларацію про спільну поїздку в Україну.

"Можна сказати: це символічні жести, але ці символічні жести працюють", — сказав Головня.


За матеріалами: Новини сьогодні
03-05-2024
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 1337

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]