Головна » 2015 » Жовтень » 29 » Санкції проти Бєларусі Євросоюз заморозив на 4 місяці

Санкції проти Бєларусі Євросоюз заморозив на 4 місяці

Європейський Союз на чотири місяці призупинив санкції проти Бєларусі.

Відповідне рішення ухвалено ще у середу 28 жовтня в Брюсселі Радою ЄС, передає УНІАН.

"Рада призупинила на чотири місяці заморожування активів і заборону на поїздки, які були застосовані до 170 осіб, та заморожування активів, які були застосовані до трьох осіб у Бєларусі", - сказано в рішенні.

"Це рішення було ухвалено у відповідь на звільнення 22 серпня всіх бєларуських політв'язнів і в контексті поліпшення відносин ЄС-Бєларусь", - йдеться у документі.

Як повідомлялося раніше, 12 жовтня Рада ЄС ухвалила рішення призупинити на 4 місяці дію санкцій щодо Бєларусі. За наявною інформацією, припинення заборонних заходів стосується лише чорного списку юридичних і фізичних осіб, тоді як збройове ембарго залишиться в силі.

"Санкції можуть бути знову запроваджені в дію в будь-який момент, якщо це буде виправдано, - сказав держсекретар з європейських справ при МЗС Франції Арлем Дезір. - Ухвалене рішення дає змогу водночас зберегти режим санкцій проти Бєларусі, але зупинити їхню дію з метою сприяння дотриманню демократії та прав людини".

Нагадаємо, у вересні 2008 року на неформальній зустрічі голів МЗС ЄС, яка була присвячена наслідкам конфлікту в Південній Осетії, було прийнято рішення про призупинення санкцій проти Мінська у зв'язку зі "значним поліпшенням ситуації у сфері прав людини".

Однак вже після президентських виборів 2010 року санкції були не тільки знову запроваджені, а й посилені, і їхня дія зберігається донині. Раз на півроку ЄС продовжує санкційний режим проти Мінська, регулярно вилучаючи зі списків по 15-20 осіб, найчастіше через те, що вони залишають держслужбу, виходять на пенсію або йдуть із життя.


За матеріалами: Новини сьогодні
29-10-2015
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 11021

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]