Головна » 2018 » Лютий » 14 » САП проситиме суд арештувати Труханова - Холодницький

САП проситиме суд арештувати Труханова - Холодницький

  Спеціалізована антикорупційна прокуратура проситиме суд взяти під варту мера Одеси Геннадія Труханова з альтернативою застави, повідомив голова САП Назар Холодницький 14 лютого в Києві.

«Вчора було затримано трьох осіб. Сьогодні в аеропорту «Бориспіль» затриманий одеський міський голова та його заступник. Зараз вони в НАБУ, з ними тривають слідчі дії. Їм повідомили про підозру й вручили клопотання про обрання запобіжного заходу. Прокуратура проситиме взяти фігурантів під варту з альтернативою 50 мільйонів гривень застави для одеського міського голови, 30 мільйонів для його заступника і 10 мільйонів для кожного з учасників схеми», – сказав Холодницький.

Він повідомив, що загалом правоохоронці оголосили вісім підозр у цій справі.

«З них п’ятеро осіб – це посадові особи Одеської міської ради, двоє керівників і засновників приватних підприємств, які, на думку слідства, були задіяні в схемі, і оцінювач, який здійснював оцінку приміщень», – зазначив голова САП.

За його словами, затримані шість людей, ще двоє розшукуються.

Він зазначив, що слухання у справах, найімовірніше, відбуватимуться в Солом’янському районному суді. Холодницький сподівається, що це станеться сьогодні.

13 лютого детективи НАБУ і прокурори Спеціалізованої антикорупційної прокуратури повідомили про підозру чотирьом посадовцям мерії Одеси, у тому числі і чинному меру.

За версією НАБУ, ці особи причетні до схеми із завдання збитків місцевому бюджету Одеси – у вересні 2016 року Одеська міськрада придбала будівлю, яка раніше входила до цілісного майнового комплексу заводу «Краян», за 185 мільйонів гривень у приватної структури, яка на початку 2016 року сама придбала цей комплекс на аукціоні, організованим ліквідатором держпідприємства, за 11,5 мільйона гривень.

14 лютого НАБУ повідомило про затримання в аеропорту «Бориспіль» Труханова і його заступника, яких підозрюють у заволодінні майном шляхом зловживання службовим становищем. За даними журналістки Радіо Свобода Наталки Седлецької, затримали заступника мера Павла Вугельмана.

Труханов заявив, що не має наміру «ховатися від слідства». «Правда і закон – на моєму боці», – вважає мер.

Восени 2017 року Національне антикорупційне бюро двічі проводило обшуки в Одеській міській раді, у кабінеті міського голови, за місцем його проживання. Сам Труханов тоді пояснив, що детективи НАБУ обшукували не його квартиру, а колишньої дружини.

 


За матеріалами: Новини сьогодні
14-02-2018
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 1603

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]