Головна » 2016 » Червень » 1 » СБУ попередила представника Йоббіка на Закарпатті

СБУ попередила представника Йоббіка на Закарпатті

Співробітники СБ України в Закарпатській області оголосили офіційне застереження місцевому мешканцю, який є членом угорської праворадикальної політичної партії Йоббік.

Про це повідомили у прес-службі УСБУ в Закарпатській області.

За інформацією СБУ, чоловік за посередництва лідерів Йоббік планував 3 червня 2016 року організувати в регіоні акцію «Повернення додому. Угорці на Верецькому перевалі», приурочену черговій річниці підписання Тріанонського мирного договору 1920 року. На власній сторінці в одній із соціальних мереж цей місцевий мешканець також висловлював симпатію ідеї відновлення так званої «Великої Угорщини».

«Окрім того, цей громадянин був директором благодійного фонду «Приймальна незалежного депутата Європарламенту Бейли Ковача», якому Генеральна прокуратура Угорщини пред’явила звинувачення у шпигунстві на користь Росії та котрий був позбавлений недоторканності Європарламентом», – повідомили у прес-групі.

СБУ також встановила, що місцевий мешканець всупереч чинному законодавству України оформив собі угорське громадянство. Громадянина було офіційно попереджено про кримінальну відповідальність за посягання на територіальну цілісність та недоторканність України. Натомість, він заявив, що готовий вийти з рядів Йоббік та розірвати з цією партією будь-які взаємини.

В Управлінні СБ України в Закарпатській області наголошують, що з початку 2016 року було оголошено офіційні застереження 18 закарпатцям і попереджено їх про відповідальність за ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України) та ст. 111 (державна зрада) Кримінального кодексу України.


За матеріалами: Новини сьогодні
01-06-2016
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 1806

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]