Головна » 2014 » Липень » 11 » Сергій Каплін: П’ять прогулів — і ви не народний депутат

Сергій Каплін: П’ять прогулів — і ви не народний депутат

Один із керівників фракції УДАР пообіцяв у ефірі радіостанції Голос Столиці, що він та його політична сила зроблять все, аби нарешті встановити робочу дисципліну у Верховній Раді.

 
Полювання на депутатів-прогульників. У парламенті пропонують звільняти народних депутатів за прогули. У законопроекті авторства УДАРівця Сергія Капліна пропонується ввести до Конституції норму про дострокове припинення повноважень нардепа, у разі його відсутності на пленарних засіданнях більше 5 разів без поважних причин. Докладніше про запропоновані способи боротьби з недисциплінованими парламентаріями радіостанція Голос Столиці поговорила з автором законопроекту Сергієм Капліним.

Чому назріла така необхідність взятися за дисципліну народних обранців?

— Це не моя ідея, це ідея 99% простих українських громадян, які працюють на своїх робочих місцях і знають, якщо ти прогуляв годину робочого часу, то ти автоматично позбавляєшся робочого місця. Разом з тим у нас є кілька депутатів, які з’являються у Верховній Раді два рази на 2 роки. Наприклад, Костянтин Живаго. Проте зарплатню вони отримують. Я зробив те, що до цього часу не вдавалось жодному народному депутату. Я зареєстрував надзвичайно непопулярну норму, але я зміг зібрати до 200 підписів народних депутатів України, щоб зареєструвати зміну до Конституції, і буду вимагати голосування цих змін вже через тиждень.

Що саме буде вважатися прогулом?

— П’ять пропусків – і ви не депутат. Крапка. П’ять пропусків без поважної причини. При чому я розумію, що дехто буде намагатися купувати лікарняні. Якщо ця норма прийде, я обіцяю вам, я буду адвокатом всього українського народу, чи прокурором всього українського народу. Ми це будемо жорстко контролювати. Я попереджую усіх людей в так званих білих халатах, але із золотою, так би мовити, кайомкою, що кожен, хто буде співучасником злочину проти парламенту і проти відновлення довіри до парламенту, буде мати справу особисто зі мною і з нашою фракцією УДАР. Ми будемо стежити за тим, щоб у парламенті була абсолютна дисципліна.

Ініціативу нардепа Сергія Капліна прокоментував директор Агентства моделювання ситуацій Віталій Бала.

— Бажання навести порядок, у той чи інший спосіб змусити депутатів ходити на засідання, безумовно, це заслуговує тільки на підтримку. В цьому прагненні я підтримую ініціативу депутата Сергія Капліна.

Зазначимо, що Сергій Каплін вже зібрав близько 200 підписів народних депутатів на підтримку ініціативи звільняти депутатів за прогули. Нагадаємо, в середині квітня спікер парламенту Олександр Турчинов розпорядився нараховувати зарплату депутатам за фактом присутності в сесійній залі.

До слова, раніше в ефірі радіостанції Голос Столиці політолог Валерій Гончарук заявив, що чинний парламент вже не відповідає політичним реаліям і перед депутатами стоїть така дилема: або саморозпуск, або прийняття нової Конституції.

 


За матеріалами: Новини сьогодні
11-07-2014
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 11158

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]