Головна » 2016 » Жовтень » 5 » Шалена чистка оголила розбрат у керівництві українських заколотників - The Washington Post

Шалена чистка оголила розбрат у керівництві українських заколотників - The Washington Post

Після проголошення невизнаної "ЛНР" її "прем'єр-міністром" став підприємець, колишній десантник Геннадій Ципкалов, пише журналіст The Washington Post Джек Лош. За словами автора, він зажив собі репутації проросійського прагматика, а не завзятого ідеолога сепаратистів.

Він "не був ані селюком, ані джентльменом", сказав колишній колега, який побажав залишитися анонімним через побоювання за свою безпеку. "Правда, у нього були романтичні уявлення про Червону армію і славу радянської імперії. Але передусім він був бізнесмен".

Газета пише: "Рік тому його скинули з посади, в середині вересня заарештували і звинуватили в підготовці перевороту. Тепер його немає серед живих".

За даними газети, в ОРЛО за останні кілька тижнів затримано десятки інших високопоставлених чиновників, командирів військових частин і рядових військових. "Сепаратисти, яких підтримує Росія, проводять широку чистку щодо опозиціонерів у своїх рядах", - йдеться в статті.

Арешти пішли слідом за ймовірною спробою перевороту, спрямованою проти вожака "ЛНР" Ігоря Плотницького.

"Це внутрішні поєдинки за владу: боротьба за контроль над територіями, за виторг від чорного ринку, а також за доступ до російських бійців, - можуть спричинити загострення боїв на лінії зіткнення", - зазначає Александер Кларксон (з Королівського коледжу в Лондоні).

Він додає: "Якщо ці гоніння в "ЛНР" пов'язані з боротьбою в Кремлі, тобто це опосередкована війна в колах російської владної еліти, в якій московські куратори, що конкурують між собою, підтримують фракції-конкуренти в Луганську, то все це набуває значно більшого стратегічного значення".

"Генпрокурор ЛНР" стверджував, що Ципкалов повісився у своїй камері.

"Ципкалов не боявся ні бога, ні чорта. Самогубство - це не в його характері, - стверджує анонімний "колишній колега і інсайдер режиму". - Цей "переворот" був тільки приводом до "полювання на відьом".

Надходили повідомлення, що Віталій Кисельов, "заступник міністра оборони ЛНР", якого теж звинуватили в організації путчу і кинули у в'язницю, помер на допиті. Влада ОРЛО, однак, виклала в мережу кадри, де заарештований зображений живим і неушкодженим.

"Подейкували, що Ципкалов і Кисельов активно залучені в чорний ринок; перший нібито наживався на контрабанді вугілля і газу, а другий - на контрабандних сигаретах. Як очікується, їхнє усунення розширить доступ наближених Плотницького до їхнього доходу", - пише газета.

Більшість заарештованих "була замішана в якихось брудних оборудках у бізнесі", сказав командир сепаратистів, який побажав залишитися анонімним.

Переклад Inopressa.ru


За матеріалами: Новини сьогодні
05-10-2016
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 1844

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]