Головна » 2013 » Листопад » 8 » Шестирічна ведмедиця Маша оселилась у «Синевирі»

Шестирічна ведмедиця Маша оселилась у «Синевирі»

У Центрі реабілітації бурих ведмедів «Синевир» появилася нова мешканка – шестирічна ведмедиця Маша. Привезли її 7 листопада працівники Національного природного парку «Синевир» із м.Сколе Львівської області. Ведмедиця стала 12-ю жителькою ведмежого центру.

«Маша дотепер жила на території відпочинкової бази,- розповідає інженер з охорони тваринного світу НПП «Синевир» Ярослав Бундзяк. – Проте господарі не мали можливості створити належні умови для утримання клишоногої і боялися, щоб вона когось не поранила, тому самі попросили забрати її до ведмежого центру».

До НПП «Синевир» ведмедиця приїхала у задовільному стані, спокійна і з хорошою вагою – 220 кг. Місяць вона перебуватиме на карантині у клітці і під постійним наглядом ветеринарного лікаря, який зробить їй усі необхідні щеплення та обстеження.

«Зараз Маша ще адаптовується до нового середовища, приглядається до сусідів. Та скоро вона звикне і почуватиметься комфортно, адже у нас створені всі умови для нормального перебування ведмедів у напіввільному становищі», - зазначив директор НПП «Синевир» Микола Дербак.



За матеріалами: Новини сьогодні
08-11-2013
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 11265

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]