Головна » 2016 » Липень » 25 » Ще тиждень закарпатці можуть здавати незареєстровані арсенали

Ще тиждень закарпатці можуть здавати незареєстровані арсенали

Місячник добровільної здачі зброї добігає кінця, до 31 липня закарпатці мають змогу передати правоохоронцям незареєстровані арсенали.

В.о. начальника дозвільної системи управління превентивної діяльності ГУНП в Закарпатській області Василь Кобаль наголошує, що ще 7 днів закарпатці, які мають у власному користуванні незареєстровану зброю чи вибухонебезпечні предмети, можуть здати їх до правоохоронних органів без настання адміністративної чи кримінальної відповідальності за їх зберігання.

Для того, щоб здати зброю, достатньо звернутися до органів Національної поліції з письмовою заявою, де коротко пояснити, звідки вона взялася. Станом на 25 липня правоохоронцям здали 111 одиниць зброї, 1303 штук боєприпасів до нарізної зброї армійських зразків, гранату та 2 снаряди.

Серед цієї кількості зброї, 3 одиниці – нарізної армійського зразка, 10 – нарізна мисливська. Гладкоцівкових мисливських рушниць закарпатці принесли 66 одиниць, з яких – 43 незареєстровані. Крім цього здано 32 одиниці холодної зброї.

Практика показує, що більша частина нелегальної зброї у закарпатців – це арсенали, які залишилися з часів Другої Світової, та зброя, яка лишилися у спадок.

Василь Кобаль наголошує, що після відповідної перевірки, якщо зброя не числиться у розшуку, громадяни, які добровільно здали її під час місячника, можуть офіційно її зареєструвати. Здачі підлягає мисливська вогнепальна, холодна та газова зброя.

Нагадаємо, що за нелегальне зберігання зброї закон, зокрема ч.1 ст.263 Кримінального кодексу України (Носіння, зберігання, придбання, виготовлення, ремонт, передача чи збут вогнепальної зброї, бойових припасів, вибухових речовин або вибухових пристроїв без передбаченого законом дозволу) передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від двох до п’яти років. Водночас, згідно з ч.3 цієї ж статті ККУ, звільняється від кримінальної відповідальності особа, яка добровільно здала органам влади зброю, боєприпаси, вибухові речовини або вибухові пристрої.

Здати нелегальну зброю громадяни можуть в підрозділи дозвільної системи міськрайвідділів поліції за місцем проживання.


За матеріалами: Новини сьогодні
25-07-2016
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 1811

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]