Головна » 2012 » Вересень » 15 » Що нового з візами для закарпатців до Чехії?

Що нового з візами для закарпатців до Чехії?

Вже більше року минуло з моменту вступу в дію останньої редакції закону, що регламентує перебування іноземних громадян на території Чеської Республіки. А так само від моменту передачі всіх питань, пов'язаних з довготривалим проживанням іноземців у ЧР, у відання Міністерства Внутрішніх Справ.
Цілком достатній термін для того, щоб можна було робити якісь висновки і прогнози.
Мабуть, найголовніше, що хочеться відзначити в першу чергу, це відсутність того неймовірного нервового напруження, яке супроводжувало практично будь-яку процедуру пов'язану з візовим питанням весь минулий рік. Практично всі працівники відділення Міністерства, які працюють з іноземцями, як говоритися, втяглися в роботу - зрозуміли, що вони власне хочуть від іноземців; що іноземці хочуть від них; як, зрештою, виглядає закордонний паспорт; та що якщо до вас сьогодні прийшла сотня людей спраглих продовження візи, а ви прийняли тільки 10, то решта 90 прийдуть завтра разом з завтрашньої сотнею, а потім післязавтра ... і будуть нерви, скандали і в результаті все одно всіх доведеться прийняти.
Одним словом, адміністративна життя повільно, але вірно входить звичайну, нормальну колію.
Правда, ще не до кінця розібралися з формою документів, якими підтверджується розмір доходу іноземного громадянина (в особливості, якщо джерело цього доходу знаходиться за межами Чехії), але вже всілякі заморські довідки, виписки, бланки не викликають колишнього ступору. Якось вже знаходяться раціональні рішення.

Однак основним каменем спотикання як і раніше залишається процедура продовження дозволів на проживання, а саме терміни, за які воно проводитися. Не дивлячись на те, що згідно законним нормам тривалість розгляду питання становить 30 днів, вже не поодинокі випадки, коли тривалість цього самого розгляду наближається до двох років. Беручи до уваги той факт, що двома роками раніше подавалося прохання про продовження візи на два роки, виникає цікаве питання - на який термін все ж буде продовжена віза? Не треба вже зараз, не чекаючи першого продовження, подати відразу документи на нове? Якщо так, то які терміни дії візи вказувати? І т.д.

Будемо сподіватися, що відповіді будуть ще в цьому році.

Матеріали компанії 7k-Reality
На території Чехії живе багато закарпатців, думаємо, що ця інформація буде для них цікавою. Нагадаємо, що запис до консульських установ Чехії іде через Інтернет.

За матеріалами: Новини сьогодні
15-09-2012
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 12055

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]