Головна » 2013 » Липень » 2 » Що робити, якщо у малюка клишонога хода

Що робити, якщо у малюка клишонога хода

  Що робити, якщо у малюка клишонога хода

Внутрішня установка стоп при ходьбі - проблема, яка не вимагає спеціального лікування, але вимагає гімнастики, масажу і правильного взуття

Наш онук клишоногий. Йому поставили діагноз «внутрішня установка стоп», але лікування не призначили. Як же так?

Відповідає заступник головного лікаря з поліклінічної роботи Московської дитячої ортопедичної лікарні № 19 імені Т.С. Зацепіна Людмила Миколаєва:

- Внутрішня установка стоп при ходьбі - проблема, яка не вимагає спеціального лікування, але, щоб дитина правильно ставила ніжки, доведеться над цим попрацювати.

1. Якщо клишонога хода викликана підвищеним тонусом м'язів, треба робити спеціальну гімнастику. Яку, розповість ортопед.

2. Пройти курс масажу для зняття підвищеного тонусу. Масаж призначить невропатолог.

3. Через день купати малюка в сольових і хвойних ваннах. Вони надають зміцнюючу дію на весь організм і знімають гіпертонус. 3-4 столові ложки рідкого хвойного екстракту і склянку морської солі (неароматизованої, купленої тільки в аптеці) розведіть у відрі води. Якщо дитині немає ще року - візьміть півсклянки солі. Вода доводиться до тієї температури, при якій дитина звикла купатися. Після соляно-хвойної ванни малюка треба підмити прісною водою.

Увага! Обов'язкові умови:

Вода у ванні не повинна доходити до серця.

Приймати ванну треба до 18-19 годин, інакше маляті буде важко ввечері заснути.

Під час прогулянок не втомлювати дитини ходьбою. При втомі діти починають вивертати стопи ще більше. Гуляти краще кілька разів на день по годині або частину прогулянки возити малюка в колясці. Товстунам, які роблять перші кроки, корисно їздити по будинку на велосипедику, педальних машинках, кониках ... З одного боку, дитина рухається, з іншого - навантаження на кістки і суглоби менше, ніж коли він ходить.

По можливості водити дитину в басейн.

Переглянути меню: достатньо малюк отримує молока, сиру, риби?

Підібрати правильне взуття. Дітям, які тільки починають ходити, не можна носити м'яке і дрібне взуття. Навіть вдома малюк повинен ходити в черевичках з високим жорстким задником, із закритим носком. Взуття має твердо фіксувати гомілковостопний суглоб. Не можна бігати будинку босоніж або в шкарпетках. А ось влітку ходити босоніж по пісочку або дрібній гальці - дуже корисно.

За матеріалами: Новини сьогодні
02-07-2013
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 11394

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]