Головна » 2016 » Червень » 3 » Що зроблено із деолігархізації - Порошенко розповів

Що зроблено із деолігархізації - Порошенко розповів

Президент України Петро Порошенко вважає головними досягненнями з деолігархізації повернення у державний контроль компаній, диверсифікацію джерел постачання газу і проведення прозорих конкурсів на призначення голів підприємств.

Про це він сказав у п’ятницю 3 червня на прес-конференції у Києві.

"Перший крок до деолігархізації - це збільшення впливу держави на підприємство Укрнафта. Раніше ніхто зайти туди не міг. Сьогодні підприємство повернуте під державний контроль... Там був змінений керівник", - сказав президент.

Порошенко розповів, що нещодавно з керівництвом Укрнафти було обговорено причини збільшення податкової заборгованості компанії.

"У зв'язку зі зміною уряду підприємство не могло продавати нафту. Нафта лишалася у них на балансі, вона могла продаватися лише за спеціальною процедурою на аукціонах, а аукціони не були сформовані, бо не було уряду. Зараз нафта буде продана, і накопичена заборгованість, щоб не відбулося зростання наявної, буде ліквідована", - зазначив Порошенко.

Він також нагадав, що була повернута під державний контроль держкомпанія Укртранснафта, а на значній кількості держпідприємств були проведені конкурси.

"На підприємствах, на яких також "паслись" олігархи, включно з Укрзалізницею та Укрпоштою, були проведені конкурси і прийшли незалежні керівники. На ОПЗ ми спільними зусиллями прискорили приватизацію, щоб і звідти прибрати олігархів", - зазначив президент.

На його думку, елементи деолігархізації - диверсифікація джерел газопостачання і створення прозорого газового ринку, зміна керівництва в Укргазвидобуванні, зупинка багатьох тендерів, які там були.

"Ми більше не купуємо газу у Росії. Традиційно на газовому ринку "паслися" президенти або прем'єри, цього більше не відбувається", - переконаний Порошенко.


За матеріалами: Новини сьогодні
03-06-2016
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 1949

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]