Головна » 2013 » Травень » 13 » Шлюбний договір: за і проти

Шлюбний договір: за і проти

  Як можна обговорювати шлюбний договір, коли сходиш з розуму від любові?!

Пари, що відкидають його, кажуть про особливий менталітет, що не передбачає на зорі відносин розписувати «кому ложки, кому сережки».

Добре, якщо чоловік і дружина разом ідуть по життю довгі роки, але іноді любов виявляється ілюзією. Недовіра і взаємні докори призводять до розлучення і розділу майна. Тоді-то один з подружжя, що втратив половину того, що нажито тільки його непосильною працею, згадує про шлюбний договір, укласти який не дозволило «авось». Зважимо за і проти шлюбного договору.

Що таке шлюбний договір?

Шлюбний договір - це нотаріально завірена угода осіб, що вступають у шлюб, або угода подружжя, що визначає майнові права і обов'язки подружжя у шлюбі і (або) у разі його розірвання. Шлюбний договір може бути укладений як до державної реєстрації укладення шлюбу, так і в будь-який час в період шлюбу.

Шлюбним договором подружжя має право змінити встановлений законом режим спільної власності, встановити режим спільної, часткової або роздільної власності на все майно подружжя, на його окремі види або на майно кожного з подружжя.

Шлюбний договір може бути укладений як щодо наявного, так і щодо майбутнього майна подружжя. У цьому документі подружжя може обумовити свої права та обов'язки за взаємним змістом, способи участі у доходах одне одного, порядок несення кожним із них сімейних витрат; визначити майно, яке буде передано кожному з подружжя у разі розірвання шлюбу. Шлюбний договір не може обмежувати правоздатність або дієздатність подружжя, їх право на звернення до суду за захистом своїх прав.




За матеріалами: Новини сьогодні
13-05-2013
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 11393

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]