Головна » 2016 » Жовтень » 24 » Штаб АТО: руїни Талаківки СММ бачила. ОБСЄ скаржиться, що на фронті – небезпечно, нема як спостерігати

Штаб АТО: руїни Талаківки СММ бачила. ОБСЄ скаржиться, що на фронті – небезпечно, нема як спостерігати

Спеціальна моніторингова місія Організації з безпеки і співробітництва в Європі (ОБСЄ) заявляє про чергові перешкоди діяльності спостерігачів на трьох ділянках лінії розведення сил і засобів у районі проведення антитерористичної операції.

Про це сьогодні, 23 жовтня, повідомляється на сторінці місії у Facebook.

"Сьогодні знову обмежений доступ СММ ОБСЄ до ділянок розведення Первомайськ/Золоте, Станиця Луганська, Петрівське/Богданівка – ЗСУ, "ЛНР", "ДНР" не змогли гарантувати безпеку СММ (можливі міни)", – йдеться в повідомленні.

Як наголошують у місії, СММ готова й може спостерігати, але їй потрібен доступ. "СЦКК (Спільний центр із контролю та координації питань припинення вогню – ред.) має сприяти забезпеченню безпечного й безперешкодного доступу, координувати розмінування", – зазначили в СММ.

Відзначимо, у неділю бойовики обстріляли зі 122-мм артилерії н.п. Талаківка неподалік Маріуполя, внаслідок розривів боєприпасів пошкоджень зазнали 7 житлових будинків.

Про це ввечері 23 жовтня повідомили у прес-центрі штабу АТО у Facebook.

"Обстріл околиць с. Талаківка неподалік Маріуполя незаконні збройні формування ОРДО розпочали 23 жовтня о 9:48. Вогонь зі 122-мм артилерійських систем вони вели з району населеного пункту Безіменне. Це майже 15 км від місця падіння снарядів. Внаслідок розривів потужних артилерійських боєприпасів загалом пошкоджень зазнали 7 житлових будинків. Найбільше постраждали два будинки по вулицях Суворова та Сонячній, у решти – уламками посічені стіни, двері, дахи, вікна, брами та паркани", - повідомили у штабі.

Руйнувань також зазнали лінії електропередач та споживчий газопровід, на якому прямим влучанням боєприпасу було знищено опору.

Внаслідок обстрілу мешканці Талаківки не постраждали.

"Військовослужбовці української сторони СЦКК, які прибули на місце події, виявили 3 розриви 122-мм артилерійських снарядів, які дісталися до населеного пункту. Вони задокументували наслідки порушення режиму припинення вогню з боку бойовиків та підготували ці матеріали для передачі СММ ОБСЄ. Поруч із спостерігачами СЦКК заходи фотофіксації провели представники СММ ОБСЄ в Україні", - зазначили у штабі.

Сьогодні вранці повідомлялося, що за минулу добу російсько-окупаційні війська 33 рази відкривали вогонь по позиціях українських захисників.

За минулу добу загиблих немає , поранено двох бійців.

Зазначимо, 21 жовтня на передовій загиблих серед українських військовослужбовців не було, але троє отримали поранення.


За матеріалами: Новини сьогодні
24-10-2016
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 1795

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]