Головна » 2018 » Січень » 11 » Шукають потенційних батьків-вихователів на Закарпатті

Шукають потенційних батьків-вихователів на Закарпатті

На Закарпатті шукають потенційних батьків-вихователів

Патронат над дитиною – нова послуга підтримки сімей з дітьми, які потрапили у складні життєві обставини. Він передбачає тимчасовий догляд, виховання та реабілітацію дитини в сім’ї патронатного вихователя на період подолання нею або її батьками складних життєвих обставин.

Ця послуга дозволить реалізувати права дитини на виховання в сімейному колі, а також сприятиме поступовому скороченню мережі притулків для дітей, центрів соціально-психологічної реабілітації, шкіл-інтернатів.

Патронатним вихователем може бути громадянин України, який має досвід виховання дитини, відповідні житлові умови. Строк перебування дитини у сім’ї патронатного вихователя не перевищуватиме трьох місяців.

Розмір грошового забезпечення за надання цієї послуги становить п’ять прожиткових мінімумів для працездатних осіб на місяць. Розмір соціальної допомоги – два прожиткових мінімуми для дітей відповідного віку на місяць.

Детальну інформацію про послугу «патронат над дитиною» можна отримати в центрах соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді за місцем проживання або в Закарпатському обласному центрі соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді за тел: (0312) 3-52-27.

В рамках інформаційної кампанії про послугу «патронат над дитиною» Закарпатським обласним центром соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді розроблено соціальну рекламу.


За матеріалами: Новини сьогодні
11-01-2018
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 1643

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]