Головна » 2023 » Листопад » 26 » Швеція і Швейцарія Нададуть понад 12 млн євро на ініціативу "Зерно з України"

Швеція і Швейцарія Нададуть понад 12 млн євро на ініціативу "Зерно з України"

Прем'єр-міністр Швеції Ульф Крістерссон заявив, що його уряд надасть ще 100 мільйонів шведських крон (майже 8,8 мільйона євро) на ініціативу "Зерно з України".

"З гордістю повідомляємо, що Швеція надасть 100 мільйонів шведських крон на ініціативу Grain from Ukraine через Всесвітню продовольчу програму ООН. Україна продовжує робити внесок у глобальну продовольчу безпеку, попри безперервну агресивну війну росії", - написав в соцмережі Х Ульф Крістерссон.

Також сьогодні Швейцарія оголосила, що виділить 3 мільйони франків (понад 3 мільйони євро) Всесвітній продовольчій програмі ООН, через яку реалізовується програма "Зерно з України".

"Під час саміту з продовольчої безпеки в Києві президент Швейцарії Ален Берсе оголосив, що Швейцарія зробить свій внесок у допомогу постраждалим, перерахувавши 3 мільйони франків на Всесвітню продовольчу програму ООН. Внаслідок загарбницької війни рф близько 11 мільйонів людей в Україні залежать від продовольчої допомоги", - йдеться в допиті посольства Швейцарії в Україні в соцмережі Х.

Як повідомляє Радіо Свобода, 25 листопада в Києві відбувся другий міжнародний саміт ініціативи Grain from Ukraine. Учасники саміту обговорили співпрацю в питанні зберігання зерна, транспортування сільськогосподарської продукції до країн-отримувачів, активізацію залучення міжнародних партнерів, а також розширення переліку країн-отримувачів продовольчої допомоги, повідомили в Офісі президента.


За матеріалами: Новини сьогодні
26-11-2023
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 1550

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]