Головна » 2013 » Вересень » 7 » Скандал на кордоні

Скандал на кордоні

Прямуючи до Європи на державному рівні, подорожуючи за кордон у власних справах, українцям важливо відчувати захист. Надто – від українських структур, що покликані законом забезпечити права наших громадян за кордоном, сприяти їм у скрутних ситуаціях. Утім, на території Угорщині віднедавна все більше наших співвітчизників стикаються із бездіяльністю української дипломатії в особі її представників на прикордонній території.
Преса вже неодноразово піднімала це питання – першою проблему порушила «Закарпатська правда». Тоді, здавалося, консульство України у Ніредьгазі повинно було зробити відповідні висновки, реагуючи на обурення. Однак сьогодні до редакції Zaholovok.com.ua звернувся мешканець Закарпаття Федір Попович, який зіткнувся на українсько-угорському кордоні не тільки з проблемою, але, що гірше, із… бездіяльністю того, на чию допомогу розраховував (і розраховує, відповідно, кожен громадянин в аналогічній ситуації) – Генерального Консула України в м. Ніредьгаза Сергія Бороденкова.

За словами постраждалого, Генконсул ухиляється від виконання своїх безпосередніх професійних обов’язків. Поки людину майже 12 годин утримували на кордоні та вилучили закордонний паспорт, Генконсул замість сприяння громадянину свої країни звинуватив його та його рідних у тому, що «дозволяють собі дзвонити у Посольство і Консульство України в Угорщині і просити про надання допомоги».

Суть справи та реакцію консульства викладено у зверненні, текст якого публікуємо повністю.

«Вважаю, ця справа є ілюстрацією методів повсякденної роботи Генерального консульства в Ніредьгазі, які ґрунтуються на зневазі власних співвітчизників, небажанні їм допомогти, самоусуненні від роботи. З огляду на це вбачаю за доцільне надання суспільного резонансу – можливо, осуд з боку громадськості змусить змінити стиль роботи, а точніше її відсутності. Тому звертаюсь також до засобів масової інформацію», - підсумував звернення Ф.Ф.Попович, яке він спрямував до Міністра закордонних справ України, Керівника Головного управління міжнародних відносин Адміністрації Президента України, директору Депаратаменту консульської служби МЗС України.


За матеріалами: Новини сьогодні
07-09-2013
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 11243

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]