Головна » 2012 » Грудень » 21 » Словаччина спростила одержання віз українцями

Словаччина спростила одержання віз українцями


Громадяни України і Росії, які мають намір приїхати до Словаччини з метою туризму, бізнесу або відвідування родичів, будуть одержувати багаторазову єдину Шенгенську візу строком на два роки. Про це повідомив сьогодні на прес-конференції в Братиславі міністр закордонних справ Словаччини Мирослав Лайчак.

«Громадяни Російської Федерації та України будуть отримувати з сьогоднішнього дня візи на прибуття до Словаччини за більш спрощеною, ніж досі, процедурою. Умови для їх отримання не змінюються, змінюється лише процедура з тим, щоб вона була більш дружелюбна і прийнятна, і допомогла нашій економіці і туристському руху », - сказав на прес-конференції керівник МЗС Словаччини.

Згідно з рішенням Міністерств закордонних і внутрішніх справ країни, громадяни України та Росії, які будуть приїжджати до Словаччини з метою туризму, відвідання родичів і бізнесу будуть отримувати багаторазову єдину Шенгенську візу строком на два роки. Ті ж громадяни, які законним чином вже використали одну Шенгенську візу, матимуть змогу отримати візу на багаторазовий в'їзд терміном на п'ять років.

Передбачається, що вся процедура з видачі віз буде тривати не більше 48 годин, причому цей строк не може перевищувати п'ять робочих днів.

Також поновлюється видача дозволів на малий прикордонний рух для громадян України, який було припинено понад рік тому.


За матеріалами: Новини сьогодні
21-12-2012
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 11674

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]