Головна » 2013 » Листопад » 2 » Сноуден попросив Обаму про помилування

Сноуден попросив Обаму про помилування

Едвард Сноуден  звернувся до Вашингтона з проханням перестати ставитися до нього як до зрадника та помилувати.

Про це йдеться в листі Сноудена, переданому німецькому депутату Гансу-Кристіану Штребеле, з яким Сноуден зустрівся у Москві, пише The New York Times.

У своєму листі Сноуден  також попросив про помилування. При цьому він зауважив, що інформація, розкрита ним про роботу американської розвідувальної служби в країні і за кордоном, що є "систематичним порушенням закону", мала позитивний ефект.

"Однак мій уряд продовжує ставитися до мене як до інакомислячого та дезертира і прагне кримінальної відповідальності за політичні виступи. Проте говорити правду не є злочином. Я впевнений, що за підтримки міжнародної спільноти уряд Сполучених Штатів відмовиться від цієї шкідливої поведінки", – зазначив Сноуден.

Штребеле і кілька журналістів німецьких новинних агентств зустрілися зі Сноуденом  з метою з'ясувати, чи буде Сноуден давати свідчення у ході парламентського розслідування щодо прослуховування канцлера ФРН Ангели Меркел.

Разом з тим прес -секретар президента РФ Дмитро Пєсков заявив в інтерв'ю газеті "Комерсант", що ніхто не дозволяє екс-співробітнику американських спецслужб Едварду Сноудену, який отримав тимчасовий притулок у Росії, порушувати умову президента РФ Володимира Путіна припинити діяльність проти США.

"Але він знаходиться на території РФ , отримавши законним шляхом тимчасовий притулок , а тому вільний зустрічатися з ким завгодно - ми не можемо цьому перешкодити", - додав Пєсков.

"Дії Сноудена у Москві, очевидно, завдають шкоди національним інтересам США. Однак ці матеріали (опубліковані німецькими ЗМІ) поширювалися не з Росії", - зазначив Пєсков



За матеріалами: Новини сьогодні
02-11-2013
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 11208

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]