Головна » 2013 » Липень » 6 » Сьогодні в усьому світі відзначають День поцілунків

Сьогодні в усьому світі відзначають День поцілунків

Сьогодні в усьому світі відзначають День поцілунків

Традиція святкувати День поцілунків виникла у Великобританії в кінці XIX століття. Жителі туманного Альбіону вирішили виділити окремий день для цього ніжного прояву любові і назвали його World Kissing Day.

Але, офіційним всесвітнім святом День поцілунків став значно пізніше. Тільки в 1993 році рішенням Міжнародної Організації Об'єднаних Націй День поцілунків став відзначатися щорічно 6 липня. З цього часу в багатьох містах по всьому світу влаштовуються різні акції, конкурси та змагання, в основі яких лежить поцілунок. Найпопулярніші конкурси на «найтриваліший поцілунок», «найкрасивіший поцілунок», «самий пристрасний поцілунок», «найромантичніший» і т.д. Вони дають можливість учасникам не тільки виграти різні призи, а й встановити своєрідні особисті рекорди.

Деякі цікаві факти про поцілунки:

Дослідники вважають, що перші поцілунки люди адресували богам, яким поклонялися ще задовго до нашої ери.

З 1981 року дослідженням природи поцілунку займається Всесвітній комітет охорони здоров'я при ООН. Наука, яка вивчає поцілунки, називається філематологія.

Вчені вважають, що поцілунки є не просто проявом симпатії і особливого почуття до когось, а й позитивно позначаються на емоційному стані людини: вони піднімають настрій і навіть здатні боротися зі стресом.

 
А ще поцілунки здатні позитивним чином впливати на нервову систему і навіть зцілювати від цілого ряду захворювань. Тому, поцілунок - це не тільки дуже приємно, але і корисно для здоров'я.

За матеріалами: Новини сьогодні
06-07-2013
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 11207

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]