Головна » 2015 » Вересень » 16 » Список кандидатів "БПП "Солідарність" до Закарпатської облради очолить Москаль

Список кандидатів "БПП "Солідарність" до Закарпатської облради очолить Москаль

Голова Закарпатської облдержадміністрації Геннадій Москаль очолить список кандидатів партії "Блок Петра Порошенка "Солідарність" до Закарпатської обласної ради, а голова Одеської обладміністрації Міхеїл Саакашвілі у місцевих виборах участі не братиме, заявляє перший заступник голови фракції "Блок Петра Порошенка" Ігор Кононенко.

"Москаль буде першим номером у списку до Закарпатської облради. Пан Саакашвілі не балотуватиметься", - сказав Кононенко журналістам у середу в Києві, повідомляє Інтерфакс-Україна.

Він пояснив, що Саакашвілі пропонували очолити список на місцевих виборах, однак "він прийняв рішення, що не балотуватиметься".

Крім того, Кононенко повідомив, що голова Луганської обласної військово-цивільної адміністрації Георгій Тука участі у місцевих виборах також не братиме.

Депутат додав, що тривають дискусії щодо кандидатури від "Блоку Петра Порошенка" "Солідарність" у мери Одеси: "Стосовно мера Одеси ще тривають дискусії. Питання не вирішено".

Кононенко підтвердив, що на з'їзд "Блоку Петра Порошенка "Солідарність" запрошені Москаль, Саакашвілі та Тука.

За його словами, з'їзд вирішить процедурне питання – він має ухвалити рішення про те, що "ми беремо участь у місцевих виборах".

Нагадаємо, 14 липня Верховна Рада ухвалила новий закон про місцеві вибори, які повинні проходити за пропорційною системою, а сільських та селищних рад - за мажоритарною системою. Закон виключає участь політичних блоків.

Вибори не відбудуться в анексованому Криму та на непідконтрольній українській владі частині Донбасу. Можливість проведення виборів на підконтрольних українській владі територіях Донецької та Луганської областей визначить Центральна виборча комісія.

Вибори призначено на 25 жовтня.


За матеріалами: Новини сьогодні
16-09-2015
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 1975

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]