Головна » 2013 » Березень » 31 » Список продуктів, що негативно впливають на стан нігтів і волосся

Список продуктів, що негативно впливають на стан нігтів і волосся

          Список продуктів, що негативно впливають на стан нігтів і волосся

Ні для кого не секрет, що продукти, що вживаються в їжу, роблять безпосередній вплив на здоров'я. Дослідники узагальнили дані по тим продуктам, які негативно позначаються на стані волосся і нігтів, які "зроблені" з одного білка - так званого кератину. В першу чергу в разі проблемних, ламких нігтів і волосся, що січеться необхідно відмовитися від риби з високим вмістом ртуті. Саме вона може стати причиною випадання волосся.

До цих риб відносяться риба-меч, скумбрія і деякі різновиди тунця. Цукор також шкідливий для волосся і нігтів. З підвищенням його рівня в крові рівень чоловічих гормонів андрогенів підвищується, що може сприяти зменшенню волосяних фолікул. Білий хліб, макаронні вироби і торти викликають подібну реакцію в організмі. Дослідження також показали, що продукти з високим глікемічним індексом можуть збільшити рівень андрогенів, у той час як продукти з низьким глікемічним індексом можуть знизити його.

Велика кількість вітаміну А може призвести до випадання волосся. Причому в складі полівітамінів вітамін А не робить несприятливого впливу на волосся і нігті, але сам по собі він вкрай небезпечний. Занадто мала кількість білка так само погано для стану волосся і нігтів, так як вони самі складаються з білка. Недостатня кількість в раціоні білка є причиною ламкості нігтів і випадіння волосся. Нарешті, недостатня кількість заліза і цинку також є причиною поганого стану волосся та нігтів.

За матеріалами: Новини сьогодні
31-03-2013
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 11552

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]