Головна » 2015 » Липень » 9 » Список зі 117 російських артистів, які становлять загрозу нацбезпеці, Мінкульт передав СБУ

Список зі 117 російських артистів, які становлять загрозу нацбезпеці, Мінкульт передав СБУ

Міністерство культури України підготувало список зі 117 російських артистів, які становлять загрозу національній безпеці. Про це повідомили у прес-службі Мінкульту, зазначивши, що відповідний список сформовано на виконання закону "Про внесення змін до деяких законів України щодо захисту інформаційного телерадіопростору України".

"Міністерство культури передало до відповідних органів перелік зі 117 артистів, які, на нашу думку, становлять загрозу національній безпеці. СБУ проводить розслідування та передає матеріали до суду, рішення якого є підставою для включення до згаданого переліку", - сказав заступник міністра культури – керівник апарату Юрій Зубко.

Ці положення мають бути виконані протягом 2 місяців з моменту набуття чинності закону. "До 3 серпня такий перелік буде опубліковано на сайті", - запевнив Зубко.

За його словами, перелік осіб, які створюють загрозу національній безпеці України, підготовлено на підставі звернень РНБО, СБУ та Нацради з питань телебачення і радіомовлення.

Він також нагадав, що відповідно до закону, Держкіно заборонило для демонстрації близько 400 фільмів російського виробництва.

Зубко запевнив, що Мінкультури відкрите до співпраці з активістами та громадськими організаціями, які проводять моніторинги діяльності культурних діячів Росії, що мають антиукраїнську спрямованість. Інформацію від цих громадських інституцій міністерство вивчатиме та скеровуватиме для реагування в органи, які займаються національною безпекою.

Окрім Міністерства культури, повноваження із захисту інформаційного простору мають Міністерство інформаційної політики, Національна рада з питань телебачення і радіомовлення, Держкомтелерадіо, Держкіно.

Раніше українське Держкіно заборонило до показу 162 фільми і телесеріали, які були вироблені в Росії від 1 січня 2014 року. Іншу кінопродукцію розгляне спеціальна експертна рада на предмет пропаганди російських силових структур.


За матеріалами: Новини сьогодні
09-07-2015
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 1909

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]