Головна » 2024 » Лютий » 8 » Спрямовані на стримування західної допомоги удари рф по Україні та ядерна риторика - ISW

Спрямовані на стримування західної допомоги удари рф по Україні та ядерна риторика - ISW

росія часто приурочує масовані ракетні удари по Україні до міжнародних дискусій про допомогу, щоб стримати подальшу підтримку України з боку Заходу. Як передає ЗМІ, про це йдеться у звіті Інституту вивчення війни (ISW).

Аналітики нагадали, що 7 лютого росія завдала удару по Києву вже втретє у 2024 році. Це збіглося з візитом до Києва високого представника ЄС Жозепа Борреля, який прибув до Києва, щоб обговорити військову допомогу ЄС та подальшу підтримку України. росія і раніше завдавала ударів по Києву під час закордонних візитів високого рівня, зокрема під час візиту генерального секретаря ООН Антоніу Гутерреша у квітні 2022 року.

"росія, ймовірно, цілеспрямовано провела цю серію ударів і обрала Київ мішенню для досягнення інформаційного ефекту в ЄС і на колективному Заході", – йдеться у звіті.

Аналітики також зауважують риторику заступника голови Ради безпеки росії дмитра медведєва, який продовжує "брязкати ядерною зброєю", що, ймовірно, частково спрямовано на стримування західної допомоги Україні. медведєв заявив 7 лютого, що росія неодноразово підкреслювала, що її "плани" не включають жодного конфлікту "з країнами-членами НАТО і ЄС". медведєв заявив, що військовий бюджет і населення НАТО значно більші, ніж у росії, тому якщо почнеться війна між росією і НАТО, росія використає "балістичні і крилаті ракети зі спеціальними боєголовками", маючи на увазі ядерні боєголовки – і це, як він стверджує, призведе до "апокаліпсису".

В Інституті зауважили, що офіційні особи кремля, в тому числі президент рф володимир путін, останнім часом постійно погрожують країнам-членам НАТО, а пов'язані з кремлем діячі, схоже, намагаються посіяти нестабільність і створити інформаційні умови для можливих майбутніх агресивних дій росії проти різних європейських держав.

"кремлівські чиновники і експерти постійно погрожують застосувати ядерну зброю проти членів НАТО, і ISW продовжує вважати, що ця ядерна риторика спрямована на стримування західної допомоги Україні", – пишуть фахівці.

Як повідомлялося, за словами координатора Ради нацбезпеки Білого дому Джона Кірбі, росіяни знають про те, що ЗСУ поступово вичерпують свій боєзапас снарядів і ППО в умовах відсутності допомоги з боку Сполучених Штатів, та намагаються скористатися моментом, щоби більше атакувати українські мирні міста.


За матеріалами: Новини сьогодні
08-02-2024
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 1486

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]