Головна » 2013 » Серпень » 4 » США: дані, через які закрили посольства, нагадують ситуацію напередодні теракту 11 вересня

США: дані, через які закрили посольства, нагадують ситуацію напередодні теракту 11 вересня

Загроза, яка змусила США закрити на один день більше 20 своїх посольств і дипмісій на Близькому Сході і в Північній Африці, була найсерйознішою за останні кілька років. Про це повідомив американський сенатор Саксбі Чамблісс.

Чамблісс, що входить до комісії сенату з розвідки, сказав, що дані, перехоплені розвідкою, нагадували ситуацію, що склалася напередодні 11 вересня 2001 року.

Конгресмен Датч Рупперсбергер у свою чергу зазначив, що комунікація відбувалася між самими високопоставленими представниками "Аль-Каїди" на Аравійському півострові.

Як відомо, у п'ятницю США попередили своїх громадян, які подорожують по всьому світу, про небезпеку терористичних атак "Аль-Каїди" і пов'язаних з нею угруповань.

Термін дії попередження завершується 31 серпня 2013 року.

Нагадаємо, раніше США оголосили про тимчасове закриття своїх посольств і консульств на Близькому Сході і в Північній Африці через загрозу терактів.

Згодом Франція, Німеччина та Велика Британія оголосили, що з міркувань безпеки закривають свої посольства у столиці Ємену Сані на два дні – 4 і 5 серпня.

3 серпня Інтерпол звернувся до країн із закликом приділяти особливу увагу безпеці у зв'язку з масовими втечами терористів із в'язниць, до яких, імовірно, причетна «Аль-Каїда».



За матеріалами: Новини сьогодні
04-08-2013
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 11226

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]