Головна » 2015 » Грудень » 14 » Стали центром незаконного вилову риби околиці Хуста

Стали центром незаконного вилову риби околиці Хуста

Хуст став центром риболовної ловлі, риба – подуста виловлюють десятками кілограм та почали продавати навіть на базарі.

Це привернуло увагу небайдужих мешканців та активістів. Провіривши факти, дійсно на зимовальній ямі біля Хуста зібрались тони риби – подуста.

Це вже другий рік рибаки до весни масово виловлюють даний вид риби, який збирається зі всієї річки на зиму.

Одні рибаки навіть підрахували, що за попередню зиму було виловлено 50-70 тон риби-подуста. Це настільки вразило нас, що ми до початку масової ловлі звернулись до рибоводної інспекції щодо заборони і прийняття міри масового виловлювання даного виду риб з її зимувальної ями.

Рибаки пояснили, що спізнились і вже вилов почався, де рибаки ловили за день 50 кг подуста і продавали на базарах. Рибаки тут зібрались зі всієї області, а на вихідних весь берег був в рибалках.

Тут навіть були бійки за місце на берегу. Одні рибаки поставили намети, а в них буржуйки для постійної ловлі . За один день вони могли зловити до 100 кг. риби.

Треба терміново зупинити цю майже промислову ловлю риби, якщо так піде дальше то річка залишиться без риби . Рибні інспектори пішли радитись як це зупинити і заборонити вилов риби з цієї зимувальної ями.

Головне всі про це знають, а починають діяти тільки під дією преси та активістів. В цьому рейді було залучено телебачення РТК- Хуст та рибоводна інспекція – інспектор Мотря Микола та єгеря Хустського УТМР Кемінь, Луць.
Закликаємо хустян стати на захист від браконьєрського вилову риби на зимувальній ямі біля ресторану «Тиса».


За матеріалами: Новини сьогодні
14-12-2015
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 1966

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]