Головна » 2013 » Грудень » 29 » Межигір'я вже "захистили" від #Євромайдану - машинами ДАІ, автобусами, КамАЗом, внутрішніми військами

Межигір'я вже "захистили" від #Євромайдану - машинами ДАІ, автобусами, КамАЗом, внутрішніми військами

Щодо участі трьох лідерів опозиції в Автомайдані поки що рішення немає. "Якщо вирішимо всі втрьох їхати – поїдемо..." На Майдані Незалежності розпочалося шосте Народне віче - цього разу під гаслом "Солідарність проти терору". Під час Віче планується затвердити маніфест, який був розроблений та узгоджений на засіданні Ради ВО "Майдан" напередодні.

Після Віче на сцені триватимуть концертні виступи, також планується презентувати прапор Євромайдану. Водночас на Європейській площі формувалася колона, яка рушить у напрямку станції метро "Героїв Дніпра", а звідти - на Нові Петрівці та Межигір'я.

Як зазначив лідер фракції "Батьківщина" Арсеній Яценюк, щодо участі трьох лідерів опозиції в Автомайдані поки що рішення немає. "Якщо вирішимо всі втрьох їхати – поїдемо. Якщо Автомайдан скаже – "їдемо без лідерів" – лишимося тут", - зазначив Яценюк журналістам Hromadske TV.

Натомість нардеп від "Батьківщини" Володимир Яворівський зазначив, що " як народний депутат, оберігатиме колону, яка рушить на Межигір'я". "Їдемо на Героїв Дніпра. Там нас дуже багато машин чекає. І тут – близько 100. І далі – на резиденцію", - зазначив він. "Є інформація, що міліція, ДАІ на трасі стоять, намагаються заборонити проїзд. Нехай стоять, як хочуть нас оберігати", - зазначив Яворівський. На виїзді з Києва до учасників Автомайдану приєднається і колона велосипедистів

У свою чергу, до Автомайдану приготувалася і міліція: біля повороту на Межигіря виставили два кордони охорони – з ДАІ, внутрішніх військ та перегородили дорогу автобусами.

За інформацією 5 каналу, до резиденції не пускають, мотивуючи тим, що є заборона про проведення мирних зібрань. Документів про заборону не надали. За даними правоохоронців, "судову заборону щодо проведення мирних зібрань під Межигірям буде зачитано судовим виконавцем, коли вже всі тут зберуться". Пізніше активісти повідомили, що на повороті до Межигір'я виставлено КамАЗ, окрім того 6 машин ДАІ блокують проїзд.

Як відомо, раніше Арсеній Яценюк заявив, що учасники автопробігу 29 грудня поїдуть до резиденцій президента, прем'єр-міністра та спікера парламенту. Автомайдан вже проводив акції під помешканнями глави МВС Віталія Захарченка та генпрокурора Віктора Пшонки.



За матеріалами: Новини сьогодні
29-12-2013
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 11268

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]