Головна » 2015 » Грудень » 26 » Суд постановив провести медекспертизу здоров'я Корбана

Суд постановив провести медекспертизу здоров'я Корбана

Дніпровський районний суд Києва постановив забезпечити проведення медичної експертизи лідера партії "Українське об'єднання патріотів - УКРОП" Геннадія Корбана і оголосив перерву в засіданні до 20.30. Таке рішення ухвалив суддя Микола Чаус, передає УНІАН.

Сторона захисту просила перенести судове засідання через погіршення стану здоров'я Корбана.

"Слідчий суддя вважає за необхідне ... забезпечити невідкладне судово-медичне обстеження підозрюваного з метою з'ясування обставин здоров'я і, зокрема, можливості взяти участь у судовому засіданні для розгляду даного клопотання за своїм станом, а судове засідання відкласти на розумний строк...", - сказав суддя.

При цьому він додав, що "суд оголошує перерву до 20.30 у разі виконання даної постанови суду слідчими".

У той же час, адвокат Оксана Томчук заявила, що не подавала клопотання про проведення експертизи стану здоров'я Корбана.

"Я заявляла клопотання про перенесення (слухання) до закінчення вже розпочатої експертизи. Експертизу вже розпочато. Експертиза повинна бути закінчена", - підкреслила Томчук.

Вона зазначила, що документи цієї експертизи знаходяться у відповідній установі - Київському експертному бюро, яке працює до 17.15.

Адвокат сказала, що наразі, тим більше у вихідний день, жоден експертний висновок не може бути зроблений.

При цьому вона заявила, що Кримінальним процесуальним кодексом передбачено, що на час проведення експертизи повинно бути припинено судове провадження.

"Нам вчора повідомили експерти, що для проведення експертизи необхідно приблизний час - до місяця. Відповідно, ніякого висновку сьогодні щодо можливості або неможливості участі (підзахисного в засіданні суду) не може бути взагалі", - заявила Томчук.

Адвокат сказала, що у зв'язку з цим не розуміє, навіщо було оголошувати перерву в засіданні суду до 20.30.

Старший слідчий ГПУ у справі Корбана підлягає люстрації - адвокат

Слідчий Генеральної прокуратури України Микола Макеєв, який очолює слідчу групу прокурорів у справі Геннадія Корбана, підлягає люстрації. Про це журналістам сказала адвокат Корбана Оксана Томчук під час перерви в судовому засіданні.

"Справа в тому, що старший керівник групи слідчих, старший слідчий Макєєв - це саме та людина, яка, будучи на посаді прокурора відділу в Житомирській області, підлягала люстрації. Було прийнято рішення про люстрацію в травні 2015 року. Щоб не бути звільненим за люстрацією, він сам звільнився в червні. Вже в серпні його поновили на роботі в Генеральній прокуратурі, не відновивши фактично його процес люстраційний", - сказала Томчук.

Вона зазначила, що у справі Корбана в прокуратурі зібрані люди, які мають певні "гачки".

Адвокат сказала, що сторона захисту готує зараз запит до відповідного департаменту Міністерства юстиції на підтвердження цієї інформації офіційно.

Зараз суд пішов до нарадчої кімнати для ухвалення рішення за клопотанням адвокатів про перенесення засідання з розгляду запобіжного заходу у зв'язку з важким станом здоров'я Корбана.

Нагадаємо, Корбан був затриманий 31 жовтня. Йому обрано запобіжний захід у вигляді домашнього арешту, термін якого закінчується 31 грудня.

Силовики 25 грудня перевезли Корбана з Дніпропетровська до Києва для примусового проведення судово-медичної експертизи. У Генпрокуратурі заявили про сумніви в тому, що політик дійсно має проблеми зі здоров'ям.

Увечері 25 грудня Корбану в Інституті ім. Амосова зробили операцію.

Разом з тим сьогодні, 26 грудня, Дніпровський районний суд Києва продовжив розгляд клопотання прокуратури про зміну запобіжного заходу Корбану з домашнього арешту на взяття під варту. При цьому суддя Чаус задовольнив клопотання прокуратури про примусову доставку Корбана до суду.

Адвокати Корбана просили суд відкласти судове засідання, оскільки їхній підзахисний не може брати участь у ньому за станом здоров'я.


За матеріалами: Новини сьогодні
26-12-2015
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 1920

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]