Головна » 2013 » Листопад » 9 » Сухофрукти на варті краси, здоров'я і фігури

Сухофрукти на варті краси, здоров'я і фігури

Сухофрукти - це криниця вітамінів, яка така потрібна для зміцнення організму.

Сухофрукти - це натуральні солодощі, які незамінні для тих, хто дотримується правильного, харчування, дієти, адже вони дають найнеобхідніші речовини організму, нормалізують рівень глюкози, при цьому, вони містять трохи калорій. Сухофрукти прикрасять ваш сніданок в кашах і в якості десерту до чаю.

А ще, сухофрукти допоможуть доглядати вам за зовнішністю, і результат не змусить себе чекати.

При виборі сухофруктів звертайте увагу на:

- Сухофрукти не мають бути сирими, мати неприємний запах, краще відмовитися від купівлі, ніж купити неякісний товар, піддавшись умовлянням продавця "підсушити дома";

- Сухофрукти мають бути природного відтінку, тому, яскраво-помаранчеву курагу, яскраво-жовтий інжир краще не купувати, кольори мають бути природними;

- Сухофрукти це те, що засушено в природному виді, тому, цукати у глазурі, карамел - не сухофрукти.

- купуючи родзинки, віддавайте перевагу ягодам, що зберігли сухі хвостики: наявність плодоніжки говорить про те, що цей виноград, не піддавався механічній обробці і був висушений на повітрі. Родзинки мають бути чистими;

- Чорнослив має бути цілим, блискучим пружним, без сторонніх домішок і не пом'ятим. Коли заварите чорнослив, має бути велика ціла слива, а не розмазня.

Користь чорносливу величезна, він містить багато вітамінів, мікроелементів і органічних кислот. Його цілющі властивості незамінні при анемії, авітамінозі і знесиленні. Чорнослив має антибактеріальну властивість, тому дозволяє швидко відновити сили після інфекційних захворювань. Він добре очищає кишечник, виводить зайву рідину з організму, стабілізує тиск, сприяє обміну речовин.

Досить їсти до 100 г чорносливу в день, щоб бути завжди стрункою. Розпарений чорнослив можна додавати в каші або їсти із зеленим чаєм.
Для вашої краси чорнослив стане прекрасним помічником. Адже він багатий антиоксидантами, які допомагають бути вашій шкірі завжди пружній.

Маски з чорносливу допомагають поліпшити колір обличчя, зняти запалення, зволожити шкіру.

Поживна маска з чорносливу (для усіх типів шкіри)
З 3-х розпарених черносливин зробити пюре, додати 1 ч.л. меду, мелену корицю на кінчику ножа, перемішати, нанести на обличчя на 15 хвилин.

Маска від вугрового висипу
Узяти 4 чорносливини, залити його на півгодини 100 мл крутого окропу. Далі подрібнити набряклий чорнослив і з'єднати його з 1 ст.л. кефіру або нежирного йогурту, нанести на шкіру обличчя на 10 хвилин. Вмиватися теплою водою.

Лосьйон для запаленої шкіри
4 чорносливи вимити, нарізати залити окропом - половину склянки. Протирати обличчя кілька разів увечері, вмиватися потім теплою водою, нанести поживний крем.

Маска поживна для рук
Розпарений чорнослив нарізати шматочками, додати яєчний жовток, 1 ч.л. маслинової олії. Суміш нанести на руки на 20 хвилин, змити теплою водою, шкіра рук стає ніжною.

Курага містить вітаміни А, С, РР, які допомагають виводити з організму радіонукліди, важкі метали і інші шкідливі речовини.

Вона є природним загальнозміцнюючим засобом, нормалізує роботу серцево-судинної системи. Ці сухофрукти потрібні людям, що страждають захворюваннями нирок, цукровим діабетом, поразкою щитовидної залози, вона зміцнює сердечний м'яз. Якщо споживати курагу постійно, то вам не загрожує закупорка судин або виникнення пухлин.

З курагою можна схуднути, адже вона замінить вам солододощі, випічку, від яких так важко утриматися, але, як і у будь-якому корисному харчуванні, важливо знати, що в день кураги не повинно бути більше 250 гр.

Отже, якщо ви хочете схуднути:
- Заведіть щоденник харчування. Пишіть, які продукти стали частиною вашого раціону, і якою ціною вам доводиться відмовлятися від випічки або цукерок.

- Біле борошно і вироби з нього повинні зникнути з вашого раціону, продукти, виготовлені з нього, підвищують вміст цукру в крові, примушуючи працювати підшлункову залозу, примушуючи виробляти інсулін в посиленому режимі, це призводить до неконтрольованого апетиту.

- Необхідно вживати їжу, багату залізом (морепродукти, нежирне м'ясо, печінка, яйця, бобові, горіхи і хліб грубого помелу).

- Пийте мінеральну воду без газу, зелений, білий чай, напій шипшини.

Зразкове меню для схуднення:
Перший день:
Сніданок: 70 грам кураги, зелений чай.
Обід: 50 грам кураги, овочевий або курячий суп і 100 грам відвареного білого м'яса.
Підвечірок: овочевий салат і 30 грам кураги.
Вечеря: вівсяна каша з курагою(50 грам).

Другий день:
Сніданок: 70 грам кураги із зеленим чаєм.
Обід: овочевий суп з капустою, і гречана каша з молоком і курагою (50 грам).
Підвечірок: 30 грам кураги і фрукти.
Вечеря: 150 грам відвареної морської риби і 50 грам кураги.

Третій день:
Сніданок: 70 грам кураги із зеленим чаєм.
Обід: парові котлети рибні, овочевий суп, апельсиновий сік.
Підвечірок: 30 грам кураги і нежирний кефір.
Вечеря: 100 г кураги і зелений чай.
Ця дієта дуже щадна, і допоможе схуднути на 2-4 кг. Але навіть після дієти ви повинні дотримуватися принципів корисного харчування і замість солодощів вживати сухофрукти, мед.

Маски з кураги
Поживна(для усіх типів шкіри).
1 ст.л. сиру ретельно розтерти, змішати з 1 ст.л. молока або сметани, додати 2 нарізані розпарені кураги.

Зволожуюча маска для жирної шкіри
2 кураги розпарити, нарізати дрібно, додати половинку банана, 1 ст.л. лимонного соку, 1 ч.л. меду, нанести на обличчя на 15 хвилин, вмиватися теплою водою.

Цілющі властивості інжиру відомі з давніх часів. Він містить величезну кількість вітамінів і мінералів, завдяки яким зміцнює імунітет допомагають нормалізувати роботу шлунку, стимулювати функціонування нирок і печінки. Сушений інжир добре зміцнює нігті, допомагає боротися з грибковими захворюваннями шкіри, нігтів.

Свіжий інжир загоює рани, якщо прикладати його до шкіри, тріщини на губах, заспокоює обвітрену шкіру.
Розрізаний навпіл плід можна двічі в день прикладати до мозолів: сік з м'якуша плоду містить антивірусну речовину і сприяє їх зникненню.
При бронхіті, застуді: 5 плодів інжиру розтирають до однорідної маси і заливають склянкою підігрітого молока. Приймати 2-3 рази в день.

Косметичні рецепти:
- Лосьйон, що зволожує. Заваривши 1 великий свіжий інжир склянкою киплячого молока, і давши йому, настоятися близько двох годин, ви можете протирати настоєм обличчя два-три рази в день, після чого вмиватися теплою водою. Ваша шкіра стане гладкою.

- Маска для жирної шкіри, яка освіжає її, усуває запалення. Розпарити 1 сухий інжир, натерти свіже яблуко, змішати з йогуртом, додати декілька крапель лимонного соку, збити у блендері суміш нанести на обличчя в декілька шарів, потримати півгодини, вмиватися теплою водою.

- Для росту волосся. Треба узяти 2 сухі плоди інжиру, залити 1 ст. молока і довести до кипіння, після на повільному вогні довести до утворення однорідної маси, додати 1 ст.л. меду, 10 г мокрих дріжджів. Кашку остуджуємо, наносимо на шкіру голови. Згори треба надіти шапочку, укутати голову махровим рушником. Через півтори години маску треба змити.




За матеріалами: Новини сьогодні
09-11-2013
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 11364

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]