Головна » 2016 » Грудень » 21 » Світлодарська дуга: в ході контратаки сили АТО просунулися вперед

Світлодарська дуга: в ході контратаки сили АТО просунулися вперед

Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов прибув у район Світлодарської дуги (Донецька область), де протягом чотирьох останніх діб відбувається активізація бойових дій, супроводжувана "рекордними" артилерійськими обстрілами позицій ЗСУ з боку бойовиків.

Як повідомляє у середу, 21 грудня, прес-служба РНБО, Турчинов зазначив, що четверту добу поспіль безперервно ведуться обстріли позицій ЗСУ з використанням забороненої мінськими угодами артилерії та мінометів великого калібру.

"За кількістю снарядів та мін, випущених по наших позиціях, розташованих у районі Світлодарської дуги, встановлено своєрідний "рекорд" – понад 800 на добу", - зазначив секретар РНБО.

"Не зважаючи на постійні обстріли і спроби прорвати нашу оборону, українські військові мужньо і професійно виконали свій обов'язок, зупинивши ворога і завдали йому значних втрат", - сказав Турчинов, додавши, що українські військові, контратакуючи, просунулися вперед і зайняли нові позиції, "які надали їм додаткову перевагу над ворогом у цьому секторі оборони".

"Збройні Сили України і надалі будуть адекватно реагувати на будь-які провокації російських гібридних військ на всіх напрямках", - наголосив секретар РНБО.

Нагадаємо, 18 грудня в районі Світлодарської дуги в районі населеного пункту Луганське окупанти двома атаками намагалися вибити передові підрозділи сил АТО із займаних позицій. Українські військові прийняли бій і відкинули противника. Ворог був змушений відступити, кинувши при цьому військове майно і спорядження російського виробництва.

П'ятеро українських бійців загинуло, більш як десятеро зазнали поранень. В окупантів втрати серйозніші: було знищено й поранено близько 50 бойовиків.

20 грудня українські військові відбили третій наступ бойовиків на Світлодарській дузі.

Довідка

21 вересня в Мінську було підписано Рамкове рішення Тристоронньої контактної групи із врегулювання ситуації на Донбасі про розведення сил і засобів на лінії розмежування. Документом передбачено розведення сил і засобів у Золотому, Петровському та Станиці Луганській.

1 жовтня розведення сил відбулося в Золотому, 7 жовтня відведення здійснено в Петровському, а 9 жовтня мало пройти в Станиці Луганській.

Разом з тим голова Луганської ОДА Юрій Гарбуз заявив, що заплановане на неділю, 9 жовтня, відведення підрозділів Збройних сил України в Станиці Луганській не відбудеться.

У штабі АТО заявили, що ватажки бойовиків ОРДЛО не бажають виконувати Рамкового рішення Тристоронньої контактної групи щодо розведення сил біля станиці Станиці Луганської.

17 листопада ОБСЄ зафіксувала рекордну з початку року кількість обстрілів на Донбасі.

26 листопада бойовики вкотре зірвали розведення сил біля Станиці Луганської. .


За матеріалами: Новини сьогодні
21-12-2016
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 11155

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]