Головна » 2012 » Листопад » 13 » Світу загрожує гостра нестача жінок

Світу загрожує гостра нестача жінок


Населення Землі досягло семимільярдної позначки, однак демографи все одно незадоволені. За їх словами, в найближчі десятиліття на планеті з'являться "нації холостяків". В останні роки у світі народжується рекордно низька кількість жінок, пише британське видання The Telegraph.

Незважаючи на те, що населення Землі продовжує збільшуватися, співвідношення новонароджених хлопчиків і дівчаток далеко не на користь останніх. Це турбує багатьох демографів, які вважають, що брак жінок у найближчі десятиліття може надати на людство не менш відчутний вплив, ніж глобальне потепління. У середньому в світі на кожні 100 немовлят жіночої статі припадає 104-106 хлопчиків. За словами вчених, країни, де щорічно на світ з'являється більше дівчаток, ніж хлопчиків - це лише винятки, що підтверджують правила.

До таких країн належать Індія і В'єтнам (112 дівчаток на 100 хлопчиків), Китай (120 дівчаток на 100 хлопчиків), Азербайджан, Грузія, Сербія, Боснія. Але навіть тут на всіх чоловіків не вистачає жінок. До прикладу, в Індії люди традиційно хочуть, щоб у них народився хлопчик. Доходить до того, що коли при проведенні УЗД батьки дізнаються, що у них буде дівчинка, вони вирішують робити аборт. Через це у світі щорічно гинуть близько 160 мільйонів ембріонів жіночої статі.

Втім, за словами вчених, якщо в "країнах-винятках" і далі буде народжуватися більше хлопчиків, ніж дівчаток, це навряд чи сильно вплине на нинішню демографічну ситуацію. Так, у Китаї нестача дорослих жінок призвела до того, що громадяни в пошуках наречених стали емігрувати до В'єтнаму та Кореї. Багато вирішують шукати сімейного щастя на Заході або ж, навпаки, знайомляться з іноземками по Інтернету і умовляють їх переїхати до Китаю.

Які наслідки може принести світу нерівномірне співвідношення між статями передбачити складно, кажуть демографи. Деякі вчені прогнозують, що багатоженство, можливо, таємне, може стати популярним навіть у тих країнах, де зараз воно не практикується зовсім. Інші кажуть, що індустрія секс-туризму в найближчі десятиліття розростеться до небачених раніше масштабів. Експерти ООН нещодавно опублікували документ, в якому говориться, що нерівномірне співвідношення статей у світі прямо пов'язане зі збільшенням міграції і підвищенням попиту на проституцію. Конспірологи вважають, що порушений баланс між кількістю чоловіків і жінок на планеті призведе до нових воєн.

Влада Індії та Китаю ввела заборону на аборти, зумовлені статтю дитини, проте чиновники визнають, що цей закон дотримується дуже погано.

За матеріалами: Новини сьогодні
13-11-2012
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 11566

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]