Головна » 2013 » Жовтень » 15 » Святий Покров – накрий нашу хату теплом...

Святий Покров – накрий нашу хату теплом...

Вже традиційно, дитяча вокальна студія «Намисто» (керівники – Тетяна і Сергій Раховські) запросила своїх рідних та друзів до Ужгородського РБК відсвяткувати разом одне з найбільш шанованих свят в Україні - свято Покрова Пресвятої Богородиці. Просимо сьогодні у Пречистої Богородиці, - її Святого Покрову, захисту і опіки, всім нашим родинам! Тому приємно було побачити на сцені «родинний кущ» з фотографіями родин учасників студії «Намисто».

Святковий концерт проходив на передодні духовного свята, 13 жовтня, і розпочався з пісні , присвяченої Пречистій Богородиці – «Була тиха і гарна як весна», у виконанні всіх учасників студії.
Ведучі святкового концерту - Крістіна Бенкe , Беата Банго та Ангеліна Щубелко, познайомили присутніх з народними традиціями і прикметами, пов’язаними з цим святом. Наприклад: на полях до Покрови, вже має бути зібраний увесь урожай, засипаний у комори, а поля засіяні озиминою… До Покрови поверталися всі пастуші отари з полонин і завершували останню мандрівку чумаки…
На святі звучало багато народних пісень. Подарували чудові танцювальні композиції учасниці ансамблю «Смерічка» Ужгородського РБК (керівники Світлана та Едуард Вороничі). Найменші учасники студії «Малята» бажали своїм батькам здоров’я, добра тепла, і заспівали відому пісню «Сіяв батько жито».
Запам’яталися нашим гостям закарпатська пісня «Капусточку сіють» з танцювальними рухами «Карічки», вперше виконана учасницями студії, а також пісня Сергія Трофімова «Когда окончится война», виконана разом з дуетом «Рідна пісня».
Це свято піднесено–урочисте. Кожен просить Святий Покров нашому місту Ужгороду, нашому рідному Закарпаттю, нашій Україні – яка складається з родин – малих і великих, дружних і працьовитих.
Так нехай же процвітають наші родини, а з неба – благословляє нас Святим Покровом - Божа Мати!

Художній керівник Ужгородського РБК, керівник студії «Намисто» Тетяна Раховська

За матеріалами: Новини сьогодні
15-10-2013
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 11164

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]