Головна » 2016 » Травень » 13 » Своїм розпорядженням Геннадій Москаль ускладнив вивезення паливної деревини, під видом якої часто експортують діловий ліс

Своїм розпорядженням Геннадій Москаль ускладнив вивезення паливної деревини, під видом якої часто експортують діловий ліс

Розмір паливної деревини, яку експортують з України в тому числі через Закарпатську область, не обмежений Митним кодексом України чи іншими нормативно-правовими актами. Тому під виглядом дров на цілком законних підставах за кордон можна вивозити й ділову деревину. Подібні факти відомі не тільки на Закарпатті, але і в сусідніх областях, вони викликають обурення і протестні акції громадськості.

Щоб унеможливити випадки експорту ділової деревини під виглядом дров, голова Закарпатської ОДА підписав розпорядження, згідно з яким Закарпатська митниця при оформленні на експорт паливної деревини керуватиметься вимогами державних стандартів ДСТУ-3243-88 та ДСТУ 3071-95, а саме: розміри дров обмежені довжиною 1 метр із максимальним відхиленням до 10 см. Дрова товщиною від 16 до 26 см мають бути розколоті на дві частини, а товщиною від 28 до 40 см – на чотири частини. У випадку, якщо експортована продукція викликає сумніви щодо відповідності ДСТУ-3243-88, митниці слід отримати експертний висновок Закарпатської торгово-промислової палати.

Водночас Геннадій Москаль готує звернення до прем’єр-міністра України Володимира Гройсмана з проханням внести відповідні зміни й доповнення до Української класифікації товарів зовнішньоекономічної діяльності.

 

 


За матеріалами: Новини сьогодні
13-05-2016
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 1738

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]