Головна » 2013 » Серпень » 13 » Таксисти йдуть під вікна Азарова з протестом

Таксисти йдуть під вікна Азарова з протестом

14 серпня таксисти проведуть під Кабінетом міністрів акцію протесту проти законопроекту "Про перевезення на таксі", який пропонує Міністерство інфраструктури.

Її ініціюють громадська організація "Таксі столиці" та Союз професійних водіїв таксі Києва, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Ми проведемо акцію для привернення уваги влади, зокрема, прем'єр-міністра Азарова, віце-прем'єра Вілкула, міністра інфраструктури Козака до того, як поводиться директор департаменту автомобільного транспорту міністерства Дмитро Пєтухов у рамках підготовки цього законопроекту", - сказав на прес-конференції співголова "Таксі столиці" Денис Садоха.

За його словами, проект закону "Про перевезення на таксі" розробляв департамент автомобільного транспорту Мінінфраструктури "кулуарно", без урахування пропозицій об'єднань водіїв таксі.

У зверненні до Азарова, Вілкула і Козака, яке підготували організація "Таксі столиці" і "Союз професійних водіїв таксі Києва" (її керівник Сергій Григоренко), зазначається, що цей законопроект передбачає дублювання дозвільних функцій і, фактично, зводить нанівець ідею про передання таких функцій органам місцевого самоврядування, бо передбачає можливість отримання дозволів на один автомобіль таксі в кількох адміністративних одиницях.

Підписанти звернення також розкритикували норму планового багаторазового подорожчання дозволів на таксі протягом двох років. Вони також наголошують, що законопроект не вирішує проблему тарифів і системи їх формування.

"Проект закону не передбачає участі ДАІ в державному контролі над перевезеннями на таксі", - зазначають Садоха і Григоренко.

Вони також обурені тим, що в законопроекті відсутня норма про обов'язкове обладнання автомобіля таксі сигнальними ліхтарями червоного і зеленого кольору, що мають розташовуватися в правому верхньому кутку лобового скла автомобіля таксі.

Автори звернення просять прем'єра, віце-прем'єра і міністра інфраструктури врахувати їхні зауваження до законопроекту та звільнити з займаної посади директора департаменту автомобільного транспорту Мінінфраструктури Дмитра Пєтухова.

Законопроект "Про перевезення на таксі" було опубліковано на офіційному сайті Міністерства інфраструктури від 8 серпня 2013 року.



За матеріалами: Новини сьогодні
13-08-2013
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 11265

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]