Головна » 2013 » Грудень » 20 » Тітушки замінили "Беркут" і міліцію у боротьбі з Євромайданом. ВІДЕО

Тітушки замінили "Беркут" і міліцію у боротьбі з Євромайданом. ВІДЕО

Останні події в Україні засвідчили, що, крім силовиків, влада активно використовує для провокацій проти активістів Євромайданів "осіб характерної зовнішності", або так званих тітушок. Окрім Києва, тітушки відзначились і в регіонах, вважає "Тиждень.ua".

У Дніпропетровську увечері 25 листопада приблизно 40 молодиків напали на наметове містечко мітингу на підтримку євроінтеграції та побили його учасників.

Перед нападом організатори Майдану попереджали правоохоронців про подібний розвиток подій, оскільки спортсмени почали збиратись на площі близько 17-ї години. Проте, за словами активістів, правоохоронці з’явились тоді, коли "молодчики зробили свою справу і втекли".

У цей же день тітушки були помічені й у Донецьку. Увечері на місцевому Євромайдані невідомі чоловіки спортивної статури намагалися влаштувати провокації. Під час мітингу на підтримку євроінтеграції двоє з них намагалися відібрати мікрофон у виступальників і вимагали дати їм слово.

У Луганську молодики спортивної статури відзначились у співпраці із залізничниками. Так, 30 листопада, невідомі особи біля кас на центральному залізничному вокзалі міста контролювали продаж квитків у напрямку Києва.

Також повідомлялось про їхні провокації у потягах на Київ. Так невідомі запитували пасажирів, якою мовою вони говорять, розповідали про агресивні дії до російськомовних на Євромайдані у Києві, а декого із пасажирів навіть висаджували з потяга. Про це зокрема повідомляли на сторінці Євромайдану SOS.

Та найбільш вправно тітушки діють у Харкові. Так, 5 грудня невідомі відібрали у активістів харківського Євромайдану генератор.

"До машини, яка перевозила звукову апаратуру та інші речі, під'їхала "Газель" з брудними номерами, щоб неможливо було їх ідентифікувати. На ній приїхали 8 амбалів спортивної статури, з погрозами підбігли до двох хлопців, які тільки починали розвантажувати машину, відштовхнули їх, залізли в нашу машину, витягли генератор", - розповів один з активістів та ініціаторів харківського Євромайдану Дмитро Пилипець. На виклик міліція їхала годину, що дозволило активістам запідозрити її у "кришуванні" тітушок.

А вже 13 грудня у Харкові вночі спалили автомобіль з апаратурою для проведення акцій протесту на підтримку євроінтеграції. Зранку активіст Олексій, який займався транспортними питаннями на Майдані, написав заяву про підпал у відділку міліції, працівники якої весь час намагалася переконати хлопця в тому, що машина зайнялася сама.

Тим часом в Одесі тітушки дислокуються у міській раді. Так, 2 грудня, журналісти виявили тітушок під час перерви у одному з залів міськради. А голова охорони міськради, замість того, щоб пояснити, хто ці невідомі, закрив їх на ключ в одному з приміщень та відмовився давати коментарі.

Водночас у Чернігові молодики погрожують вибірково – журналістам і активістам. Так, 26 листопада громадському активісту і блогеру Андрію Кудабекову невідомі погрожували розбити камеру. Це відбулося, коли він почав знімати групу молодиків спортивної статури, що стояли біля учасників мітингу. Згодом погрожували громадському активісту та блогеру з Чернігова Олексію Франзі. 16 грудня невідомі особи затримали голову Чернігівської обласної організації ВО "Свобода" Костянтина Лубенцова. Чоловіки не назвалися, були в цивільному одязі та не висували жодних вимог. Під час розмови Костянтинові Лубенцову "роз'яснили", що він втручається не в свої справи та може мати великі проблеми в майбутньому.

У Черкасах тітушки запам’яталися 11 грудня, коли зняли прапор ЄС, який у той же день громада міста Черкаси підняла біля міської ради.

На Заході молодики спортивної статури на Євромайданах відзначилися менше.

Так, 28 листопада, у Житомирі група з тітушок жорстоко побила головного редактора газети "20 хвилин" Влада Пучича, який є одним з організаторів Житомирського Євромайдану.

А вже 15 грудня в Житомирі тітушки закидали камінням автобус, що їхав на Євромайдан. Із пасажирів ніхто не постраждав. За фактом інциденту відкрили кримінальне провадження.

В Івано-Франківську невідомі скоїли також напад на авто. Так, 12 грудня, на вулиці Незалежності біля церкви в мікрорайоні Майзлі двоє невідомих закидали камінням автобус з людьми, що відправлявся на Майдан до Києва.




За матеріалами: Новини сьогодні
20-12-2013
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 11106

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]