Головна » 2013 » Листопад » 14 » Толоконникову з Pussy Riot знайшли в туберкульозній лікарні

Толоконникову з Pussy Riot знайшли в туберкульозній лікарні

Учасниця російського панк-гурту Pussy Riot Надія Толоконникова перебуває у туберкульозній лікарні в Красноярську, повідомив її чоловік Петр Верзілов, якому вперше за 26 днів вдалося поговорити з дружиною по телефону.

Як розповів Верзілов, це тюремна лікарня. Діагнозу "туберкульоз" у Надії немає, але вона проходить низку медичних досліджень, необхідних після акції голодування, яку вона здійснила в жовтні.

У неї склалося враження, що умови у виправних установах Сибіру кращі, аніж у Мордовії, де Толоконникова перебувала раніше, розповів її чоловік. Петро Верзілов вирушив до Красноярська і буде домагатися побачення.

Надії Толоконниковій залишилося відбути 3,5 місяці з дворічного терміну, призначеного їй за панк-молебень "Богородице, Путіна прожени" в московському храмі Христа Спасителя.

У якій колонії вона проведе решту терміну, поки невідомо, сказав Петро Верзілов в інтерв'ю Російській службі Бі-бі-сі.

Рабські умови праці

З попереднього місця ув'язнення - жіночої колонії у Мордовії - Толоконникову перевели після відкритого листа, в якому вона написала про порушення прав ув'язнених і працю, наближену за умовами до рабської.

23 вересня вона оголосила голодування і не припиняла його близько тижня. У російській Федеральній службі виконання покарань (ФСВП) цю акцію пояснили бажанням засудженої отримати пільгові умови утримання.

21 жовтня було повідомлено, що Толоконникову відправили до іншої колонії. ФСВП зазначила, що про місцеперебування ув'язненої повідомлять одному з її родичів лише після прибуття на місце протягом 10 днів.

Майже місяць родичі та адвокати не знали, де перебуває Надія Толоконникова.



За матеріалами: Новини сьогодні
14-11-2013
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 11091

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]