Головна » 2018 » Липень » 29 » Три найцікавіші місця Ужгорода історик назвав

Три найцікавіші місця Ужгорода історик назвав

Історик назвав три найцікавіші місця Ужгорода

Гостям хочеться не лише побачити пам’ятки, але й почути щось про них. Навіть самі ужгородці не досить знають історію рідного міста.

По це у прес- центрі газети «Неділя Закарпатські новини» розповів доктор історичних наук, професор, колишній проректор, а нині завідувач кафедри історії України Ужгородського національного університету, автор багатьох наукових, науково-популярних, навчальних і літературно-художніх видань Роман ОФІЦИНСЬКИЙ.

Гостям хочеться не лише побачити пам’ятки, але й почути щось про них. Навіть самі ужгородці не досить знають історію рідного міста. Назвіть найцікавіші на Ваш погляд із історичної точки зору місця в Ужгороді.

– Найперше я б назвав Ужгородський замок, відтак – розташований поруч скансен, тобто музей просто неба, і нарешті – площу Народну із чеською архітектурою у стилі функціоналізму, що включає будівлю обласної влади, квартал Малий Галагов.

Втім, вельми цікаві набережні, Горянська ротонда, жупанат, Кальварія, загалом усе місто. У когось пріоритети інакші. Як на мене, замок – один із найбільш насичених артефактами об’єкт.

Скансен – це спроба відтворити Закарпаття нового часу в мініатюрі, пам’ятка дуже приваблива, створена у другій половині 1960-х років.

Малий Галагов разом з головною адміністративною будівлею 1936 року унікальний як за архітектурними, так і за інженерними особливостями. Вкладено значні кошти і все до найменших деталей продумано. До того ж, зведено квартал на болоті, про яке нині ніщо не нагадує.


За матеріалами: Новини сьогодні
29-07-2018
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 1681

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]