Головна » 2015 » Листопад » 2 » Три рушії відновлення української економіки назвав експерт

Три рушії відновлення української економіки назвав експерт

Сільське господарство, високі технології та вихід на європейські ринки можуть стати трьома основними рушіями відновлення української економіки. Таку думку під час конференції в Оттаві висловив старший науковий співробітник Інституту світової економіки Петерсона Андерс Аслунд.

На його переконання, Україна має ідеальні умови для вирощування сільськогосподарських культур, та мусить удвічі збільшити врожайність полів. "Важливо також законодавчо закріпити можливість продажу сільськогосподарської землі, щоб її можна було використовувати як заставу в банку. Це відкриє велетенський потенціал", - сказав Аслунд.

Втім, він визнав, що громадська думка в Україні налаштована проти цього рішення. "Необхідно пояснювати людям нюанси та покращити врядування, щоб громадяни не боялися, що їх обдурять із землею", - зазначив експерт.

Окрім цього, важливо приділяти увагу не лише вирощуванню рослин та постачанню сировини, а й переробці харчових продуктів, що має значно більшу додану вартість.

Наступним рушієм прогресу мають стати високі технології, а третім – вхід у європейські мережі постачання та ринки збуту. "Нинішня зарплата в Україні у вісім разів нижча за польську, водночас перейти кордон дуже легко. Цей потенціал треба неодмінно використовувати", - підсумував Аслунд.

За його словами, саме вдале використання європейських ринків забезпечувало розвиток Болгарії та Румунії останнім часом.

Зазначимо, уряд прогнозує, що зростання української економіки у 2016 році становитиме 2%. Про це заявив прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк. "Ми прогнозуємо, що в 2016 році ріст української економіки становитиме 2%", - сказав Яценюк. 


За матеріалами: Новини сьогодні
02-11-2015
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 1971

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]